ADO shopt weer in Engeland: international Wales gehuurd van Leicester City

Reacties

ADO Den Haag haalt voor de derde keer deze winterse transferperiode een speler op in Engeland. George Thomas komt de gelederen van coach Alan Pardew per direct op huurbasis versterken. De drievoudig international van Wales wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leicester City.

ADO shopt weer in Engeland: international Wales gehuurd van Leicester City
© Pro Shots

Na de komst van Pardew als opvolger van Fons Groenendijk haalde ADO Den Haag al een Engelsman en een Belg uit Engeland naar de Eredivisie. Eerst was het Sam Stubbs die op huurbasis over kwam van Middlesbrough, waarna zaterdag ook de komst van Laurens De Bock bekend werd. De 27-jarige vleugelverdediger wordt gehuurd van Leeds United. Thomas is dus de derde speler die de oversteek naar Nederland maakt om ADO Den Haag te helpen in de strijd tegen degradatie.

Thomas is een 22-jarige vleugelaanvaller die uit de jeugd van Coventry City afkomstig is. Hij werd in 2015 verhuurd aan Yeovil Town, waarna Leicester City hem in 2017 transfervrij overnam. De huidige nummer twee van de Premier League verhuurt de Welshman nu voor het tweede seizoen op rij, nadat hij vorig jaar op huurbasis bij Scunthorpe United speelde. Thomas zat dit seizoen drie keer bij de selectie van Leicester City, maar maakte nog geen minuten in de hoofdmacht.

Thomas is bovendien international van Wales. Hij maakte in mei 2018 zijn debuut in een oefenduel met Mexico. Daarna viel hij in oktober 2018 nog in bij de Nations League-wedstrijd tegen Ierland én speelde hij negentig minuten me in de oefeninterland tegen Trinidad & Tobago. Met zijn komst speelt ADO in op het vertrek van Elson Hooi. De vleugelspits is op weg naar Israël, waar hij aan de slag gaat bij Hapoel Ra'annana, de hekkensluiter van de Israëlische competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.