ADO scoort en wint voor het eerst dit seizoen

In de tiende wedstrijd van het seizoen boekte ADO Den Haag eindelijk de eerste winst. Tegen Heracles Almelo was het benutten van kansen opnieuw een probleem. De 2-0 in het Zuiderpark was een magere afspiegeling van de verhoudingen.

Aardig spelen, maar geen punten pakken. Dat is in een notendop het Haagse seizoen tot nu toe. Met slechts één punt uit negen duels kende de ploeg van trainer Frans Adelaar een zeer zwakke seizoenstart. De thuiswedstrijd tegen Heracles moest derhalve worden gewonnen.

Nadat met name Eljero Elia (foto) een aantal kansen had laten liggen, was het Santi Kolk die de ban in de 57ste minuut brak voor ADO. De aanvaller kon de bal meenemen na goed voorbereidend werk van Michael Mols. Twee minuten later stond ADO ook nog eens met een man meer op het veld, nadat Everton met een rode kaart van het veld was gestuurd.

Vlak voor tijd lukte het Elia toch waar het bij hem de afgelopen wedstrijden aan schortte: scoren. De negentienjarige spits besliste het duel twee minuten voor tijd: 2-0.

Heracles, dat verdedigend speelde, kon in het Zuiderpark nergens aanspraak op maken. Het mocht zich alleen beklagen dat een inzet van Remon de Vries na 35 minuten op de paal belandde. Met één punt uit de laatste drie duels moeten de Almeloërs oppassen niet te ver terug te vallen op de ranglijst.