ADO rouwt om plotselinge overlijden jeugdspeler Wang (15)

Reacties

ADO Den Haag heeft met groot verdriet en diepe verslagenheid kennisgenomen van het plotselinge overlijden van jeugdspeler Kairan (Max) Wang. De jonge voetballer van ADO Onder-16 kwam bij een tragisch ongeval om het leven en werd slechts vijftien jaar.

ADO rouwt om plotselinge overlijden jeugdspeler Wang (15)
© Pro Shots

'Vol ongeloof en machteloosheid werden we afgelopen week opgeschrikt door het dramatische bericht over Max', vertelt algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO op de clubsite. 'Een zeer sociale en gewaardeerde jongen, die zowel op als naast het veld in de bloei van zijn leven was. Het is verschrikkelijk, niet te bevatten en raakt ons allen hard.'

'Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden, stafleden en teamgenoten van Max. Vanzelfsprekend zal ADO Den Haag er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. We hebben de uitdrukkelijke wens van de familie om een aantal dagen te wachten met het brengen van dit nieuws uiteraard gerespecteerd.'

Wang kwam zo'n vijfenhalf jaar geleden vanuit China naar Nederland en speelde eerder bij DHC Delft en HBS Crayenhout. In 2017 stapte hij over naar de jeugdopleiding van ADO. Volgens de club maakte hij zowel binnen als buiten de lijnen indruk. Eerder dit jaar werd hij nog opgeroepen voor China Onder-16. Door het coronavirus kwam het niet tot een debuut.

ADO heeft donderdag in besloten kring een condoleanceavond georganiseerd voor Wang, waarbij mensen de gelegenheid kregen om afscheid te nemen en de nabestaanden te condoleren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.