ADO-routinier Zwinkels is plek kwijt aan Groothuizen

Reacties

Indy Groothuizen begint het seizoen 2018/19 als eerste keeper van ADO Den Haag. Dat heeft trainer Fons Groenendijk bekendgemaakt. Die keuze houdt in dat ervaren rot en clubman Robert Zwinkels genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan.

ADO-routinier Zwinkels is plek kwijt aan Groothuizen

Maandag lichtte Groenendijk zijn beide goalies in. 'Ik heb er lang over nagedacht en veel argumenten de revue laten passeren. Het zijn twee uitstekende keepers, die elkaar nauwelijks ontlopen. Alleen heeft Robert een kortere voorbereiding gehad. Hij heeft tijd nodig gehad om te herstellen van de operatieve ingreep in de zomer. Daardoor heeft Robert ook nog weinig speeltijd gehad. Dat is doorslaggevend geweest in mijn keuze voor Indy op dit moment.'

De 35-jarige Zwinkels is al sinds 2005 verbonden aan ADO, waarmee hij de Eredivisie-speler met de langste staat van dienst bij één en dezelfde club is. Tot vijf wedstrijden voor het einde van vorig seizoen was hij ook de eerste keus, maar toen hij geblesseerd raakte aan zijn lies, verving de nu 22-jarige Groothuizen hem met verve. In de laatste twee duels (de dubbele ontmoeting met Vitesse in de play-offs) speelden beide bij Ajax opgeleide keepers één wedstrijd. De keuze is nu echter op Groothuizen gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.