ADO raakt Becker kwijt aan Bundesliga-promovendus

Reacties

Sheraldo Becker is komend seizoen te bewonderen in de Bundesliga. De 24-jarige aanvaller heeft voor vier jaar getekend bij het gepromoveerde Union Berlin, dat de Amsterdammer transfervrij overneemt van ADO Den Haag.

ADO raakt Becker kwijt aan Bundesliga-promovendus

De verwachting was al dat Becker zou vertrekken bij ADO, maar het is desondanks een hard gelag voor trainer Fons Groenendijk. Het spel was afgelopen seizoen grotendeels afgestemd op de snelle vleugelspits, die goed was voor zeven doelpunten en acht assists in de Eredivisie. Het levert de voormalig speler van Ajax en PEC Zwolle nu een mooie transfer op.

'Het is voor mij een grote stap om naar Duitsland te verhuizen', zegt Becker op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik kijk erg uit naar mijn periode bij Union, zeker omdat dit mijn eerste club is in het buitenland als profvoetballer. Nu is het voor mij belangrijk om snel te wennen aan het team en mijn bijdrage te leveren aan het eerste Bundesliga-seizoen van de club.'

Voor Union Berlin is Becker alweer de zesde zomerversterking. 'We hebben met Sheraldo een goedgetrainde speler gehaald, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau', zegt directeur voetbal Oliver Ruhnert. 'Hij heeft een erg goed seizoen achter de rug in de Eredivisie en ik denk dat hij zijn kwaliteiten ook in de Bundesliga zal laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.