ADO niet bang voor vertrek smaakmaker El Khayati

Reacties

Voor de zoveelste keer dit seizoen was het zaterdagavond de grote Nasser El Khayati-show bij ADO Den Haag. Met twee doelpunten en een assist zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de groen-gelen drie punten overhielden aan het uitduel met FC Twente (2-3). Is ADO niet bang dat er in de winter een club met een flinke zak geld aanklopt voor de 28-jarige technicus?

ADO niet bang voor vertrek smaakmaker El Khayati

'Nee, daar ben ik niet bang voor', aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As tegen VI. 'En als dat gebeurt, houden we Nasser lekker hier. Dat is ook voor hem het beste. Hij wil heel graag met Marokko naar het WK, dan heeft hij zulke wedstrijden nodig. Bij ons is de ploeg redelijk afgestemd op zijn creativiteit. Het zou mooi zijn als hij bij ons een plekje op het WK verdient. Misschien komt er daarna écht een grote club voor hem.'

El Khayati tekende afgelopen zomer een contract voor drie jaar bij ADO, terwijl hij toen ook vele malen meer had kunnen verdienen in het Midden-Oosten. Inmiddels heeft de geboren Rotterdammer zes doelpunten en drie assists achter zijn naam en daarmee is zijn belang zeer groot.

Indien er geen belangstelling ontstaat voor spelers van ADO, verwacht Van As op het gebied van ingaande transfers een rustige januarimaand. 'In principe heb ik geen wensen. We zullen pas in actie komen indien er een club komt voor een van onze spelers.' Ook op de linksbuitenpositie, waar Ricardo Kishna en Melvyn Lorenzen geblesseerd zijn weggevallen, denkt Van As nog voldoende bezetting te hebben.

Met middenvelder Danny Bakker, wiens contract na dit seizoen afloopt, denkt ADO spoedig een akkoord te bereiken. Ook de gesprekken met doelman Robert Zwinkels verlopen positief. Dat kan niet gezegd worden van de onderhandelingen met Tyronne Ebuehi, die na dit seizoen transfervrij is. De international van Nigeria staat in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland en houdt alle opties nadrukkelijk open. Ebuehi werd in 2013 ontdekt bij de amateurs van EDO, kreeg een jaar later zijn eerste profcontract en brak in het seizoen 2015/16 door in het eerste elftal. Alleen heeft ADO hem daar sindsdien niet voor beloond.

'Tyronne speelt dus nog steeds op het eerste contractje dat hij in 2014 kreeg', licht zaakwaarnemer Wessel Weezenberg toe. Een vrij bizarre situatie voor een speler die over een half jaar wellicht op het WK staat. 'Dat de oude directie van ADO destijds niet in beweging is gekomen, daar kan de huidige leiding niet veel aan doen. Maar het is wel de situatie waarin we zitten. Er komt een aantal zaken bij elkaar waardoor wij nu nadenken over wat het beste is. Wat is het beste voor zijn ontwikkeling? Bij ADO blijven, of wat anders? Het zou best kunnen dat we er uit gaan komen, maar we nemen in elk geval even de tijd.'

Samenvatting: FC Twente - ADO Den Haag
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.