ADO kruipt door hoogstandje Falkenburg in Venlo naar subtop

Reacties

ADO Den Haag heeft zaterdagavond een zege geboekt op VVV-Venlo: 0-2. Erik Falkenburg hielp de uitploeg aan het volle pond, waarmee ADO een fraaie serie op vreemde bodem neerzet.

ADO kruipt door hoogstandje Falkenburg in Venlo naar subtop

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de overleden Roda JC-icoon Nol Hendriks. Het publiek leek zich daarna op te kunnen maken voor een interessante strijd, aangezien er in de laatste vijf edities tussen de twee elftallen liefst 21 doelpunten vielen.

De openingsfase lag in het verlengde hiervan. De Koel dacht zelfs al na zes minuten te kunnen juichen, maar beide palen behoedden ADO voor een vroege tegentreffer. De inzet van Lennart Thy stuiterde namelijk via de linkerpaal op de rechterpaal. Binnen het kwartier was ADO zelfs zelf dicht bij de openingsgoal, toen Melvyn Lorenzen een uitstekende individuele actie vergat te bekronen.

Melvyn Lorenzen vindt VVV-doelman Lars Unnerstall op zijn we tijdens de levendige start.
Melvyn Lorenzen vindt VVV-doelman Lars Unnerstall op zijn we tijdens de levendige start.

Beide ploegen toonden na het vermakelijk eerste kwartier weinig hoogstandjes en offensieve stootkracht. Op de momenten dat er ruimte lag om de tegenstander pijn te doen, ontbrak het aan gogme. Zo miste Vito van Crooij namens de thuisploeg het overzicht bij een doorbraak op links, terwijl Erik Falkenburg, die in de spits startte, aan de andere kant juist in alle vrijheid blind een balletje breed het niemandsland in stuurde.

VVV probeerde het heft in handen te nemen in het tweede bedrijf. Het grootste gevaar ontstond toen ADO-doelman Robert Zwinkels op tijd om te voorkomen dat Torino Hunte een voorzet van Van Crooij binnen kon tikken. Vervolgens schoof ADO steeds iets meer op en in de 66ste minuut leverde dat de openingstreffer op.

Falkenburg was dit keer wel scherp en promoveerde een voorzet van Tyronne Ebuehi op fraaie wijze vanuit de lucht tot doelpunt. Daarmee werd Falkenburg na Hennie Meijer, Ruud Geels en Chris Dekker de vierde speler die voor zeven verschillende clubs in de Eredivisie heeft gescoord. Falkenburg was namelijk eerder trefzeker voor AZ, Go Ahead Eagles, NAC Breda, NEC, Sparta Rotterdam en Willem II in de vaderlandse competitie.

Na zijn goal bracht VVV-trainer Maurice Steijn Arsenal-huurling Kelechi Nwakali nog binnen de lijnen in een poging om de gelijkmaker te forceren tegen zijn oude werkgever. Dat mocht niet baten, want ADO bleef relatief makkelijk overeind in de slotfase. Nadat Thijmen Goppel vlak voor tijd debuteerde namens de winnende ploeg doordat Elson Hooi geblesseerd uitviel, verergerde een andere invaller, Bjørn Johnsen, het VVV-leed door de 0-2 binnen te schuiven.

Met de overwinning zet ADO zijn beste serie in uitwedstrijden neer sinds oktober 1972. Het elftal van Alfons Groenendijk won recent immers ook al op bezoek bij NAC Breda (0-1) en Willem II (1-2) en stijgt door de driepunter in Venlo naar plek negen. VVV zakt naar de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.