ADO komt met ludieke tip voor 'thuiswedstrijd' AZ

Reacties

Sinds dit seizoen hebben de wedstrijden tussen ADO Den Haag en AZ toch een speciaal tintje, omdat de Alkmaarders tot minimaal de winterstop de 'thuiswedstrijden' in Zuid-Holland afwerken. In speelronde zeven van de Eredivisie staan de clubs tegenover elkaar, uiteraard in Den Haag.

ADO komt met ludieke tip voor 'thuiswedstrijd' AZ

Begin augustus stortte een deel van het dak van het AFAS Stadion in, niemand raakte gewond. Wel werd snel duidelijk dat AZ de komende periode niet in het eigen stadion terecht kan voor wedstrijden. ADO Den Haag schoot te hulp en stelde het stadion beschikbaar. Komende zondag speelt AZ dus een uitwedstrijd, maar ook een beetje thuis.

AZ heeft inmiddels drie wedstrijden afgewerkt in het Cars Jeans Stadion, tegen FK Mariupol in de voorronde van de Europa League en tegen FC Groningen en Sparta Rotterdam in de Eredivisie. Vooralsnog is de formatie uit Noord-Holland ongeslagen in Den Haag. Trainer Arne Slot stond vrijdag het clubkanaal van AZ te woord op het vliegveld van Belgrado, waar de club donderdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Partizan in de groepsfase van de Europa League.

Slot ziet toch enkele voordelen van het feit dat het Cars Jeans Stadion inmiddels bekend terrein is. 'Het feit dat we tegen ADO spelen is natuurlijk niet zo bijzonder, maar een uitwedstrijd die bijna voelt als een thuisduel wel. Voor de jongens is het, denk ik, best prettig dat we in een stadion spelen waar we de afgelopen weken al vaker hebben gespeeld. Dat geeft toch iets meer herkenning van de omstandigheden en het veld. Een klein voordeeltje.'

Tegen Partizan sleepte AZ een 2-2 gelijkspel uit het vuur, de Alkmaarders speelden bijna driekwart van de wedstrijd met tien man na de rode kaart voor verdediger Jonas Svensson. 'We zijn blessurevrij uit de wedstrijd gekomen', vertelt Slot over de fitheid van zijn selectie. 'Het was wederom een zware wedstrijd. Weliswaar niet zoals de 120 minuten tegen Antwerp FC, maar we hebben wel heel lang met tien man moeten spelen. Daarnaast wordt het de derde wedstrijd in acht dagen. Het is dus niet uit te sluiten dat we zondag wat aanpassingen gaan doen.'

AZ staat momenteel vijfde in de Eredivisie, maar speelde wel een wedstrijd minder dan Vitesse en FC Twente, de nummer vier en drie op de ranglijst. ADO Den Haag staat met zes punten uit evenzoveel duels een paar plekken boven de degradatiezone.

ADO stond op social media al op ludieke wijze stil bij de aantstaande ontmoeting met AZ. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.