ADO komt goal Locadia te boven, Fortuna stunt tegen Robinho en co

ADO Den Haag en Fortuna Sittard hebben donderdag knappe resultaten geboekt in hun vriendschappelijke duels. De Hagenaren versloegen het 1899 Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder, terwijl de Limburgers afrekenden met het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia en Robinho.

1899 Hoffenheim - ADO Den Haag 1-2
Voor ADO was de wedstrijd tegen Hoffenheim de tweede onder de nieuwe trainer Alan Pardew. De Engelsman zag zijn ploeg maandag nog met de nodige moeite van Noordwijk winnen (2-0). Drie dagen later was de tegenstand een stuk zwaarder. Dat uitte zich na een kwartier ook in de score. De Engelse aanwinst Sam Stubbs kon tijdens zijn officiële debuut niet voorkomen dat Jürgen Locadia via de binnenkant van de paal raak schoot.

Het was het logische gevolg van het lichte overwicht van Hoffenheim, maar ADO gaf zich niet gewonnen en kreeg na 62 minuten loon naar werken toen de bal op de stip ging wegens een overtreding op Cryscencio Summerville. Tomás Necid benutte de penalty: 1-1. Nadat beide ploegen diverse wissels hadden doorgevoerd, groeide Summerville vlak voor tijd uit tot matchwinner met een heerlijke volley op aangeven van invaller Robbin Polley.

Istanbul Basaksehir - Fortuna Sittard 0-3
Fortuna boekte tijdens het trainingskamp in Belek een al even knap resultaat. De nummer dertien van de Eredivisie was met duidelijke cijfers te sterk voor Istanbul Basaksehir, de huidige nummer twee van Turkije. Eljero Elia zag vanaf de bank dat Branislav Ninaj de ploeg van Sjors Ultee al snel op voorsprong zette door raak te koppen na een afgeslagen corner. Vervolgens waren er kansen over en weer, maar scoren deden beide ploegen niet.

Dat terwijl bij de Turken met Robinho toch een honderdvoudig international van Brazilië in de spits stond. De 35-jarige aanvaller schoot vlak na rust echter recht in de handen van Aleksei Koselev. Even daarvoor had Amadou Ciss het vizier wel op scherp namens Fortuna, dat enkele minuten later ook op 3-0 kwam toen Mark Diemers via de lat raak schoot. Basaksehir kreeg ook daarna nog genoeg kansen, maar Koselev hield zijn doel schoon.

FC Twente - Royal Excel Moeskroen 1-0
In navolging van ADO en Fortuna boekte ook Twente een bemoedigend resultaat richting de hervatting van de Eredivisie in het weekend van 17, 18 en 19 januari. Het duurde wel even voordat de Tukkers de ban braken tegen Royal Excel Moeskroen. Nadat Emil Berggreen tien minuten voor tijd de paal had geraakt, scoorde Aitor Cantalapiedra twee minuten voor tijd wel. Rafik Zekhnini viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit.

Heracles Almelo - FC Sion 1-1
Heracles Almelo bleef ondanks een veelvoud aan kansen op een gelijkspel steken tegen FC Sion. Nadat middenvelder Teun Bijleveld vlak voor rust voor de verdiende 1-0 had gezorgd, kwamen de Zwitsers tien minuten na rust tegen de verhouding in op gelijke hoogte via Yannick Cotter. Reuven Niemijer was daarna nog dicht bij de 2-1, maar Heracles kon geen vervolg geven aan de knappe zege op Borussia Mönchengladbach.