ADO koestert rust en gaat door met Groenendijk

Reacties

Fons Groenendijk is ook de komende twee seizoenen de trainer van ADO Den Haag. De coach zette vrijdagochtend zijn krabbel onder een nieuw contract tot medio 2021. Zijn oude verbintenis loopt na dit seizoen af.

ADO koestert rust en gaat door met Groenendijk

Technisch manager Jeffrey van As is in zijn nopjes met de handtekening van Groenendijk, die sinds februari 2017 de scepter zwaait in Den Haag. 'We hebben lang en goed met Fons gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag met elkaar verder willen, omdat we al ruim twee jaar dik tevreden zijn over de samenwerking en perspectief zien voor de toekomst.'

'Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is – daar zijn beide partijen het over eens – zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen', aldus Van As, die onder de indruk is van de ontwikkeling van ADO sinds Groenendijk er trainer is.

'Vanuit een zeer moeilijke en onrustige situatie heeft hij met zijn staf in een korte periode rust gecreëerd. Nadat we ons toen met een mooie eindsprint veilig speelden, beleefden we een geweldig 2017/2018. Dat was voor mij het beste jaar in deze functie en tegelijkertijd voor Fons ook het beste seizoen uit zijn trainerscarrière', besloot Van As, die ook het contract van assistent-trainer Edwin de Graaf (tot medio 2022) verlengde.

Groenendijk zelf is het werken bij ADO nog lang niet beu, vertelt hij op de clubwebsite. 'Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan. Ik heb plezier in mijn werk en voel me hier thuis. Dat komt mede dankzij de goede samenwerking met de rest van de technische staf en de medische staf. Dat zit allemaal goed en dat voelt de groep waarschijnlijk ook. Dit seizoen verloopt moeizamer, maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard ook nog goed afsluiten.'

De 54-jarige oefenmeester begon zijn trainersloopbaan bij VV Katwijk, waarna hij als assistent werkte bij achtereenvolgens Sparta Rotterdam, Jong Ajax, Ajax en Willem II. Bij die laatste club werd hij in 2009 gepromoveerd tot hoofdtrainer en die functie vervulde hij later ook bij Ajax Onder-19, Jong Ajax, Excelsior en ADO Den Haag. Groenendijk beleefde een kortstondig buitenlands avontuur als technisch directeur bij Cluj.

Samenvatting ADO Den Haag - FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.