ADO heeft twee extra weken voor de benodigde vijf miljoen euro

Reacties

ADO Den Haag heeft extra tijd gekregen om het vege lijf te redden. Pas als het eind oktober geen sluitende begroting heeft ingediend, dreigt de KNVB-licentie te worden afgenomen. De redding van de club staat of valt nog altijd met de komst van een nieuwe grootaandeelhouder.

ADO heeft twee extra weken voor de benodigde vijf miljoen euro

Zoals bekend verkeert ADO in zwaar weer. De club is er al meerdere keren niet in geslaagd een sluitende begroting aan te leveren bij de KNVB. Daarvoor heeft het inmiddels zes punten in mindering gekregen. Het is wachten op een garantstelling van vijf miljoen euro.

Vorige week donderdag diende een beroepszaak in Zeist. De uitspraak volgt hoogstwaarschijnlijk pas volgende week. Wel kregen de Hagenaars voorzichtig goed nieuws. Eerder communiceerde het via de eigen kanalen dat de deadline uit Zeist bepaald was op medio oktober. Zelf werd dan ook uitgegaan van 15 oktober als D-day. Maar nu lijkt ADO twee weken extra tijd te hebben om de zaken op orde te maken. 'We hebben begrepen dat het om eind oktober gaat', laat een woordvoerder weten. 'Het neemt niet weg dat we er alles aan doen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.'

De club is al maanden op zoek naar een nieuwe eigenaar. Deze moet naast een garantstelling van vijf miljoen euro ook een bedrag van ongeveer anderhalf miljoen euro op tafel leggen. Dit is nodig om de ongeveer honderdvijftig schuldeisers tegemoet te komen. Afspraken hierover worden gemaakt in het zogenaamde WHOA-traject, bedoeld om een faillissement te voorkomen.

Het wordt een race tegen de klok. De aandelen ADO zijn nu formeel nog in het bezit van het Chinese United Vansen, dat een flinke betalingsachterstand heeft. De huidige clubleiding hoopt de aandelen zonder inmenging van China te kunnen verkopen. Daarnaast wordt er nog gesteggeld over de hoge stadionhuur dan wel aankoop van het stadion en in de laatste fase zal de licentiecommissie van de KNVB de overname ook nog goed moeten keuren. Daar gaan meestal wat maanden over heen. Nog vijf weken dan is het eind oktober.

'Maar we hebben de KNVB constant in de loop gehouden', verzekert de Haagse woordvoerder. 'Er kan dus snel geschakeld worden. We hopen nog altijd op een goede afloop.'

Naar buiten toe is de clubleiding hoopvol, in het Cars Jeans Stadion wordt het ene na het andere brandje aangestoken. Voetbal International verbleef een weekje in de Residentie en zag hoe in tijden van crisis bestuurders, cowboys en potentiële overnamekandidaten ruziënd door het leven gaan. ADO staat op het punt te verzuipen, maar aan de kant bakkeleien ze over de kleur van het zwemvest. Het verhaal is te lezen op VI PRO en in de nieuwste uitgave van ons magazine.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.