ADO heeft met Necid eindelijk opvolger Johnsen binnen

Reacties

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Tomas Necid. De spits komt transfervrij over van Bursaspor, waar hij eerder deze week zijn contract liet ontbinden. Hij tekent tot medio 2020.

ADO heeft met Necid eindelijk opvolger Johnsen binnen

Met de komst van Necid is ADO er toch nog in geslaagd een opvolger te vinden voor Bjørn Johnsen. De Noor werd eind juli voor zo'n 2,5 miljoen euro verkocht aan AZ. ADO haalde eerder al Yuning Zhang, maar de Chinees was de eerste weken van het seizoen afwezig vanwege een trip met China Onder-23.

Met de komst van Necid heeft ADO de voorhoede in principe rond. Necid moet met Zhang gaan uitmaken wie de eerste spits wordt van de Eredivisionist. 'We hebben ons niet gek laten maken door de transferwindow. Natuurlijk hadden we dit nieuws liever een maand eerder kunnen brengen, maar kwaliteit ging boven snelheid. Tomas heeft altijd bovenaan ons lijstje gestaan', aldus technisch directeur Jeffrey van As.

'Er was een paar maanden geleden al contact, maar door het contract met Bursaspor was het toen een moeilijke opgave. Toen de komst van Henk Veerman niet doorging, hebben we weer een poging ondernomen. Toen bleek de deur open te gaan. We zijn er blij mee dat de vele gesprekken vervolgens tot een overeenkomst hebben geleid.'

Van As heeft hoge verwachtingen van Necid. 'Tomas is sterk, gepassioneerd en koelbloedig. Hij is een echte targetman, die de bal kan vasthouden en voor het doel absoluut het verschil kan maken. We hebben Tomas lange tijd gevolgd en hebben veel vertrouwen in hem. Dat geldt uiteraard ook voor Yuning Zhang.'

De 29-jarige Necid was in de Eredivisie eerder succesvol in dienst van PEC Zwolle, waar hij in het seizoen 2014/15 elf keer scoorde in 24 wedstrijden. PEC had nu ook weer belangstelling voor de 44-voudig international van Tsjechië, maar Necid geeft de voorkeur aan ADO. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.