ADO en Kramer vallen elkaar weer in de armen

Reacties

Michiel Kramer en ADO Den Haag hebben elkaar weer gevonden. De dertigjarige spits ondertekent woensdag een contract voor twee seizoenen in het Cars Jeans Stadion, waarmee hij terugkeert voor een tweede dienstverband in de Hofstad.

ADO en Kramer vallen elkaar weer in de armen

Kramer maakte namens NAC Breda zijn debuut in het betaald voetbal, maar sloeg pas bij FC Volendam aan het scoren. Dat was voor ADO in 2013 het teken om hem naar Den Haag te halen. Na twee uitstekende seizoenen leek de lange spits een lucratieve transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten te maken, maar die deal ging niet door. Later in 2015 vertrok Kramer daarop naar zijn droomclub Feyenoord.

Onomstreden wist hij daar nooit echt te worden, hoewel hij wel degelijk zijn waarde had, ook in het kampioensseizoen 2016/17. Na het bekende 'broodje kroket-incident' was zijn rol in Rotterdam-Zuid uitgespeeld. Zijn contract werd verscheurd en hij tekende bij Sparta Rotterdam, maar ook daar eindigde zijn dienstverband omstreden. Na een schop in het gezicht van Vitesse-verdediger Alexander Büttner werd hij voor zeven duels geschorst, daarmee zat zijn seizoen er direct op. Vanaf de tribune zag hij hoe Sparta dat jaar degradeerde.

Kramer nam vorig jaar vervolgens de wijk naar Israël, waar hij voor Maccabi Tel Aviv ging spelen. Daar bleef hij een halfjaar, het FC Utrecht van Dick Advocaat (de man die hem ook naar Sparta haalde) pikte hem op huurbasis op. De laatste weken zat hij zonder contract en trainde hij mee bij ADO, dat naarstig op zoek was naar aanvallende impulsen en er geen geheim van maakte dat Kramer een zeer serieuze optie was. Nu is de reünie dus officieel, de handtekeningen worden woensdag gezet.

'We hebben er vertrouwen in dat Michiel hier kan laten zien dat hij het voetballen en het scoren absoluut nog niet verleerd is', aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As. 'Hij heeft de afgelopen dagen aangetoond dat hij er fysiek en voetballend prima voor staat. We zijn blij dat Michiel terug is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Michiel Kramer eind vorig seizoen over zijn toekomst.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.