ADO en Heracles voorkomen bekerschandes, weer opsteker voor PEC

ADO Den Haag en Heracles Almelo zijn dinsdagavond in het TOTO KNVB-bekertoernooi met de schrik vrijgekomen tegen amateurclubs. PEC Zwolle beleefde een nieuwe opsteker, terwijl ook FC Emmen en Roda JC doorbekeren.

ASWH
ASWH
1 - 3
Heracles Almelo

Na de pijnlijke nederlaag bij PEC Zwolle van afgelopen weekend zinde Heracles Almelo op wraak. Ten koste van ASWH moest de gekrenkte trots worden hersteld. Op bezoek bij de club uit de Tweede Divisie zette nota bene Rai Vloet de Tukkers op het goede spoor. De middenvelder was zaterdag de gebeten hond geweest met een mislukte Panenka, die de opmaat bleek voor een verloren avond in Zwolle.

In Hendrik Ido Ambacht bleek die goal echter niet het startsein voor een zorgeloze avond. ASWH trok vroeg in de tweede helft de stand gelijk. De 1-1 van Luuk Admiraal leidde niet tot een stunt. Een eigen doelpunt van Peter Verhoeve besliste het duel kort voor tijd in het voordeel van Heracles, dat met een magere zege met het schaamrood op de kaken terugkeerde naar Almelo. Dat kon de 1-3 van Vloet in de extra tijd niet verbloemen.

Sparta Nijkerk
0 - 2
ADO Den Haag

ADO Den Haag had alle moeite zich te ontdoen van Sparta Nijkerk. Op het idyllische Sportpark De Ebbenhorst slaagde de ploeg van trainer Ruud Brood er lang niet in een gaatje te vinden in de defensie van de club uit de Derde Divisie. Thomas Verheydt voorkwam een kwartier voor tijd een blamage voor Haagse formatie. Een paar minuten later zorgde jongeling Evan Rottier ervoor dat de Hagenaars in ieder geval niet met het kleinst mogelijke verschil huiswaarts hoefden te keren: 0-2 was de eindstand.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 1
De Graafschap

PEC Zwolle had zaterdag dan eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. 'Lekker voor de mindset om weer snel te spelen', zei trainer Art Langeler richting het bekerduel met De Graafschap. 'We willen met elkaar een serie resultaten boeken. De spelers kunnen daarbij niet wachten en als het publiek ons net zo steunt als zaterdag kan het wederom een mooie avond worden.'

De aanzet voor die mooie avond kwam van Yuta Nakayama. De Japanse verdediger kopte kort voor rust uit een corner van Luka Adzic raak. Mustafa Saymak zorgde vroeg in de tweede helft voor de 2-0. Dean Huiberts nam na ruim een uur met de derde Zwolse treffer de hoop weg bij De Graafschap, dat via een benutte strafschop van Joey Konings de eretreffer maakte. Het slotakkoord was voor PEC-invaller Leandro Fernandes: 4-1.

FC Volendam
FC Volendam
0 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Het duel tussen beide KKD-clubs stond halverwege nog 0-0, ondanks een uitstekende kans voor de thuisploeg. Na een kopbal van Robert Mühren schoot Daryl van Mieghem de bal op doel, maar Emmen-keeper Michael Brouwer redde knap. Na de pauze waren het de bezoekers die keihard toesloegen. Na een mooie aanval en een prima pass van Jari Vlak (nota bene een Volendammer) maakte Rui Mendes er 0-1 van, de score werd opgevoerd door een wereldgoal van Jasin Assehnoun en wederom Mendes.

Roda JC Kerkrade
2 - 1
FC Den Bosch

Op bezoek bij de nummer 7 van de KKD kwam de nummer 17 van diezelfde competitie een paar minuten voor rust op voorsprong. Na een goede vrije trap van Sofyan Ahannach maakte Roy Kuijpers er met een behendig balletje 0-1 van. Na rust stelde de thuisploeg orde op zaken. De jonge aanvaller Dailon Rocha Livramento (normaliter speler van de Onder-21) maakte zijn debuut voor Roda JC en scoorde direct, uit een scrimmage. Het duurde uiteindelijk tot de laatste minuut voordat de Limburgers de zege binnensleepten: dat gebeurde via een goal van Dylan Vente.

ACV
ACV
0 - 3
MVV Maastricht

Mart Remans heeft MVV Maastricht de weg gewezen naar de tweede ronde van het bekertoernooi. Zijn doelpunten in de zeventiende en negentiende minuut waren voldoende om ACV op de rug te leggen. In blessuretijd maakte Remans zelfs zijn hattrick compleet, waarmee hij de Limburgse ploeg van trainer Klaas Wels een welkome opsteker bezorgde.