Feyenoord behoudt perfecte score dankzij Van den Goorbergh

Dankzij een fraaie treffer van Cheyenne van den Goorbergh heeft Feyenoord Vrouwen ook de tweede wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Eerder deze speelronde haalden ADO Den Haag en FC Twente flink uit in de Eredivisie Vrouwen.

Fortuna Sittard
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Nadat vorige week met 2-1 werd gewonnen van Excelsior, heeft Feyenoord Vrouwen zondag ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd - opnieuw nipt - gezegevierd. Een fraaie treffer van Van den Goorbergh (foto) op slag van rust bleek voldoende voor drie punten. Aan het doelpunt ging overigens een discutabel moment aan de andere kant van het veld vooraf.

FC Twente
FC Twente
6 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Fenna Kalma was vorig seizoen 33 keer trefzeker in de competitie, maakte zeven (!) doelpunten in de allereerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League en ging tegen VV Alkmaar vrolijk door met scoren. Een week later bleek ook de defensie van PEC niet bestand tegen de spits, die al vroeg de score opende en ook later in de wedstrijd scoorde. De overige doelpunten kwamen op naam van Kayleigh van Dooren (tweemaal), Renate Jansen en Marit Auée.

Excelsior
Excelsior
0 - 6
ADO Den Haag

Bij de mannen gaat het moeizaam in de Keuken Kampioen Divisie, bij het vrouwenelftal van ADO kent een vliegende start. De club van trainer Sjaak Polak haalde flink uit tegen Telstar en schoot opnieuw met scherp tegen Excelsior. Nikki IJzerman en Jaimy Ravensbergen scoorden tweemaal.

sc Heerenveen
2 - 2
Alkmaar
Alkmaar

Het eerste punt is binnen voor SC Heerenveen en VV Alkmaar, beide teams verloren in de eerste speelronde. De vier goals werden gemaakt in de tweede helft. Judith Roosjen scoorde tweemaal voor Alkmaar, waarvan de laatste vlak voor tijd. Roos de Haas van Heerenveen trok een minuut later de stand weer gelijk.