ADO en Eindhoven eindelijk eens over Bourard

Reacties

ADO Den Haag heeft zich verzekerd van de komst van Samy Bourard, die wordt overgenomen van FC Eindhoven. De komst van Bourard, die voor twee seizoenen tekende, had nogal wat voeten in de aarde.

ADO en Eindhoven eindelijk eens over Bourard
© ADO Den Haag / Laurens Lindhout

De 24-jarige Belgische middenvelder leek aanvankelijk transfervrij de overstap naar de Hofstad te maken, maar zijn contract bleek niet voor 15 mei te zijn opgezegd. Na intern overleg besloten de Brabanders om Bourard (en Jay Idzes, die al gepresenteerd was bij Go Ahead Eagles, maar voor wie hetzelfde gold) niet transfervrij te laten gaan.

'Wij vechten voor het voortbestaan van deze club en moeten dit daarom wel doen', zei algemeen directeur Justin Goetzee van FC Eindhoven daarover tegen Voetbal International. 'Een transfer is voor FC Eindhoven ook echt een verdienmodel. De conclusie is dat we bereid zijn om mee te werken, maar dat we de spelers niet zomaar laten gaan. Daar moet wel iets tegenover staan.'

Ook Willem II en FC Twente toonden interesse in Bourard, maar de middenvelder zelf verkoos – mede vanwege het uitzicht op speeltijd – voor ADO Den Haag. 'Dit voelde voor mij als de beste optie', zegt Bourard op de website van ADO Den Haag. Daarnaast heeft hij aan wat voor type speler hij is. 'Ik zou mijzelf omschrijven als een offensieve en productieve middenvelder met diepgang en technische vaardigheden.'

ADO Den Haag en Eindhoven hebben de afgelopen weken naar een oplossing gezocht om de transfer door te laten gaan. Uiteindelijk betekende dat in het geval van Bourard dat ADO Den Haag twee jeugdspelers in de deal betrok. Hugo Botermans en Lorenzo van Kleef spelen komend seizoen op huurbasis in de Lichtstad. Veel speeltijd in Den Haag zit er voor het tweetal nog niet in, ervaring opdoen in Eindhoven is een mooie oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.