Almere City doet goede zaken met zege op Willem II

Almere City FC heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De club verstevigt de derde plaats met een zege op Willem II.

Almere City FC
1 - 0
Willem II
Willem II

In een niet al te verheffend schouwspel bleek één doelpunt voldoende voor de overwinning. Een knappe treffer van Jeredy Hilterman in de 23ste minuut kwam Willem II niet meer te boven. De bezoekers uit Tilburg creëerden met name in de tweede helft nog wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar werden nauwelijks echt gevaarlijk. Zo bleef Almere City redelijk gemakkelijk op de been. Willem II staat nu zevende op de ranglijst.

ADO Den Haag
2 - 1
MVV Maastricht

Dick Advocaat kon bij ADO nog niet beschikken over winteraanwinst Joey Sleegers, die nog niet speelgerechtigd is. Ook Hugo Wentges, Ricardo Kishna, Denzel Hall en Gregor Breinburg (geblesseerd), plus Tyrese Asante, Dhoraso Klas en Max de Waal (ziek) ontbraken tegen MVV. Toch zette Thomas Verheydt de thuisploeg al binnen tien minuten op 1-0.

ADO verzuimde daarna de score uit te breiden tegen een zwak MVV. Op slag van rust werd het toch gelijk. Na een lichte overtreding op Ruben van Bommel ging de bal, tot grote frustratie van Advocaat, op de stip. Koen Kostons benutte de strafschop: 1-1. In de 89ste minuut viel de winnende treffer alsnog aan Haagse zijde: Tyrese Asante werkte binnen op aangeven van Verheydt en bezorgde ADO een knappe zege op de nummer drie.

De Graafschap
3 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

De confrontatie tussen De Graafschap en Jong Ajax leverde vrijdag een curieuze wedstrijd op. Halverwege de eerste helft had Charlison Benschop de score geopend, na goed werk van Camiel Neghli. Op slag van rust incasseerden de Amsterdamse bezoekers een volgende tik, toen arbiter Luuk Timmer verrassend genoeg direct rood gaf aan Kristian Hlynsson voor een vermeende slaande beweging.

In de tweede helft kwam Jong Ajax zelfs met negen te staan, invaller Neal Viereck trok dertig seconden na zijn entree al aan de noodrem en kon eveneens inrukken. De Graafschap bleef het doel van de gasten vervolgens onder vuur nemen, maar besliste het duel pas in de slotfase via Benschop en Devin Haen. De ploeg van Adrie Poldervaart heeft door die klinkende zege weer aansluiting met het linkerrijtje.

Helmond Sport
2 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Drie dagen na de bekerthriller tegen FC Eindhoven ging NAC op bezoek bij Helmond Sport. De bezoekers kenden een goede start, toen Jort van der Sande na een kwartier op fraaie wijze de score opende: 0-1. Tien minuten later trok Eros Maddy de stand alweer gelijk. In de tweede helft scoorden Martijn Kaars en Odysseus Velanas, waardoor Helmond en NAC ook na negentig minuten in evenwicht waren.

Telstar
Telstar
1 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Telstar nam al vroeg de leiding tegen het dit seizoen sterk presterende Jong AZ: Glynor Plet scoorde binnen tien minuten. Even leek het nog mis te gaan voor de formatie van Mike Snoei, toen doelman Ronald Koeman direct rood kreeg voor een onbesuisde tackle buiten zijn zestienmetergebied. Telstar trok de zege echter over de streep en staat nu keurig tiende.

Roda JC Kerkrade
1 - 1
TOP Oss
TOP Oss

TOP Oss kwam al vroeg op 0-1 via Richonell Margaret en leek lang, heel lang, op weg naar een knappe uitzege in Kerkrade. In de 95ste minuut verpestte invaller Romano Postema tóch nog het feestje van de gasten: 1-1. De Limburgers hebben nu slechts één van hun laatste zes competitieduels gewonnen.