ADO Den Haag test buitenspeler van AS Roma

Reacties

Vicente Besuijen traint deze week mee met de selectie van ADO Den Haag. De negentienjarige aanvaller groeide op bij Ajax en maakte later de overstap naar de opleiding van FC Volendam. Daar pikte AS Roma hem op bij het elftal Onder-17.

ADO Den Haag test buitenspeler van AS Roma
© Pro Shots

Besuijen maakte dit jaar deel uit van de Onder-19 van de Romeinen. Hij kwam in de Primavera in vier duels tot twee treffers. Het seizoen ervoor kwam hij 22 keer in actie. De buitenspeler traint al twee jaar regelmatig mee met de eerste selectie van de Romeinen. Besuijen maakt verder al jaren deel uit van de Nederlandse vertegenwoordigen jeugdteams. Mocht hij een goede indruk maken, zal ADO Den Haag hem een voorstel doen.

ADO Den Haag maakt tot dusver deze voorbereiding verder een stabiele indruk. Rankovic is tevreden over de fysieke en voetbaltechnische progressie van zijn groep en roemt met name de rol van de oudere spelers. Martin Jol, hoofd van het technische hart van de club, zei onlangs in VI te hopen dat de routiniers revanmche willen nemen voor het mislukte vorige seizoen, waarin ADO Den Haag alleen door corona voor de Eredivisie werd behouden. Die boodschap lijkt te zijn aangekomen.

Na het gelijkspel tegen MVV (0-0) versloeg het elftal van Rankovic afgelopen zaterdag Almere City met 2-1. Amar Catic en Sem Steijn tekende voor de treffers, die de eerste overwinning van de club inleidden sinds 19 januari. Nieuweling Andrei Florian Ratiu bleef aan de kant. Hij heeft nog een trainingsachterstand, maar maakte tijdens de sessies op het trainingscomplex in Rijswijk wel een goede indruk. De verwachting is dat hij aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda zijn eerste minuten kan maken.

Lees meer over de ontwikkelingen bij BVO's in onze rubriek Transferbulletin:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.