Janmaat tekent bij ADO: 'Dit voelt als thuiskomen'

Reacties

ADO Den Haag krijgt in zijn strijd tegen degradatie hulp van Daryl Janmaat. De 34-voudig Oranje-international heeft dinsdag een contract tot medio 2023 getekend.

Janmaat tekent bij ADO: 'Dit voelt als thuiskomen'
© Pro Shots

Janmaat zat sinds zijn zomerse vertrek bij Watford zonder club en trainde al een tijdje mee bij ADO. De rechtsback deed dat 'zonder concrete verwachtingen', zo gaf hij aan, maar heeft nu dus een contract kunnen tekenen bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Zo gaat Janmaat na ruim twaalf jaar weer wedstrijden spelen voor ADO, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. De vleugelverdediger verdiende er in 2008 een transfer naar SC Heerenveen en speelde later nog voor Feyenoord, Newcastle United en Watford. Met het Nederlands elftal werd hij in 2014 derde op het WK in Brazilië.

'Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen', zegt Janmaat op de website van ADO. Hij ontving een aantal aanbiedingen vanuit het buitenland, maar opteerde bewust voor ADO. 'Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m’n zin.'

Het is opvallend dat Janmaat direct voor tweeënhalf jaar tekent. 'Dat zegt wel wat over mijn intenties. Ik wil hier misschien wel afsluiten', zegt de vleugelverdediger. 'Maar ik kom hier zeker niet om af te bouwen; ik ben fit en gretig.'

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Janmaat
Meer over D. Janmaat
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.