ADO Den Haag jaagt op beste uitserie sinds 1972

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. VVV-Venlo fungeert zaterdagavond als gastheer van ADO Den Haag.

ADO Den Haag jaagt op beste uitserie sinds 1972
 
Speeldag9
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterJeroen Manschot

• Met twaalf punten uit acht wedstrijden komt VVV-Venlo uitstekend voor de dag, zeker gezien de status als promovendus. De Limburgers bivakkeren net als opponent ADO Den Haag in de middenmoot.

• VVV-Venlo jaagt op zijn tiende Eredivisie-thuiszege op ADO Den Haag. De Residentieclub kraaide tot nu toe drie keer victorie in dit duel en veroverde ook nog drie keer een punt.

• Met twaalf treffers in acht speelrondes mag VVV-Venlo zich voorlopig de meest productieve promovendus noemen sinds VVV-Venlo in 2009/10. Ook acht seizoenen geleden lieten de Limburgers twaalf goals aantekenen in de eerste acht wedstrijden.

Samenvatting VVV-Venlo - PSV

• ADO Den Haag zette zijn afgelopen twee uitwedstrijden in winst om en kan op het hoogste niveau voor het eerst sinds oktober 1972 drie keer op rij zegevieren op vreemde bodem.

• De formatie van Fons Groenendijk is met zeven goals in de eerste acht speelrondes wel bezig aan de minst productieve seizoenstart sinds 2006/07 (destijds vijf doelpunten in dit stadium van de competitie).

• Sinds februari had Abdenasser El Khayati een rechtstreeks aandeel in liefst 75 procent van de uitdoelpunten van ADO Den Haag (vijf goals en één assist).

Samenvatting ADO Den Haag - Excelsior

• Geen speler was deze jaargang vaker het slachtoffer van een overtreding die leidde tot een gele kaart dan VVV-Venlo's Torino Hunte (vijf keer).

De laatste 5 Eredivisie-edities van VVV-Venlo - ADO Den Haag:

SeizoenUitslag
1991/922-1
2009/102-2
2010/112-3
2011/122-1
2012/132-4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.