ADO Den Haag haalt Mokhtar terug naar de Eredivisie

Reacties

ADO Den Haag voegt Youness Mokhtar (29) toe aan de selectie. Sinds 1 januari van dit jaar was hij transfervrij en op zoek naar een nieuwe club.

ADO Den Haag haalt Mokhtar terug naar de Eredivisie
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
3 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

De aanvaller verliet Nederland in 2018 voor een avontuur in Turkije bij Ankaragücü, waarna hij via het Noorse Stabaek IF in de Verenigde Staten belandde bij Columbus Crew. Eind vorig jaar veroverde hij met die club de MLS-titel. Mokhtar maakte zijn debuut op de Nederlandse velden bij FC Eindhoven dat hem huurde van PSV. Via PEC Zwolle, FC Twente en Al-Nassr keerde hij terug bij PEC Zwolle waarna hij zijn buitenlandse avonturen beleefde.

Mokhtar is winterversterking nummer zeven voor de Haagse club. Na Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Juan Familia-Castillo, Tomislav Gomelt en Martin Fraisl volgden met Bobby Adekanye en Youness Mokhtar aanwinst nummer zes en zeven. ADO Den Haag huurt Adekanye voor de rest van dit seizoen van Lazio, Mokhtar tekent tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar. Adekanye (21) is een voormalig jeugdinternational met Nigeriaanse roots die eerder uitkwam voor Ajax, Barcelona, PSV en Liverpool. Lazio verhuurde hem dit seizoen aan het Spaanse Cadiz, maar dat werd geen succes.

Met Adekanye en Mokhtar krijgt trainer Ruud Brood de aanvallende versterkingen die hij wenste, maar beide spelers zijn niet de makkelijk scorende spits die ADO Den Haag zocht. Brood gaf al aan dat hij ook een ander soort spits dan Michiel Kramer zou willen hebben. 'Iedereen wil goede aanvallers. Het zit ook wel eens tegen, je hebt het niet altijd in eigen hand. We kijken wat er nog kan deze week, je weet nooit wat er in de laatste dagen gebeurt', reageerde Brood. Met Nikos Karelis en Jonas Arweiler zijn er nog twee spitsen en Jay-Roy Grot traint nog mee. Een extra scorende spits als laatste toevoeging zou welkom zijn voor de moeilijk scorende Haagse formatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.