ADO Den Haag gaat voor oude bekende als opvolger Manders

Reacties

Mohammed Hamdi (35) is topkandidaat om aan de slag te gaan als algemeen directeur bij ADO Den Haag. De Hagenaar wordt de opvolger van Mattijs Manders, die ADO heeft verlaten voor een functie als directeur bij de Eredivisie NV.

ADO Den Haag gaat voor oude bekende als opvolger Manders

Hamdi is geen onbekende bij ADO. Hij werkte vijf jaar geleden nog op de commerciële afdeling van de eredivisieclub. Daarna maakte hij op spectaculaire wijze carrière. In 2016 rondde hij met goed gevolg de KNVB-opleiding management betaald voetbal af. Hamdi was eerder directeur bij Infront Sports & Media. Bij Lagardere Sports & Media was hij als director football verantwoordelijk voor de commerciële belangen van FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen, terwijl hij als commerciële eindverantwoordelijke het project Euro 2016 leidde.

Vorig seizoen stuurde Hamdi de commerciële en marketingafdeling van Al Jazira en maakte hij deel uit van de directie van de club uit Abu Dhabi waar de Nederlanders Henk ten Cate en Damiën Hertog eerder als coach werkten en waar komend seizoen Jürgen Streppel aan de slag gaat. De eigenaar van Al Jazira is Sheikh Mansour, die tevens mede-grondlegger is van het City Football Group imperium waartoe onder meer clubs als Manchester City, New York City, Melbourne City en Yokohama Marinos behoren.

In opdracht van de Raad van Commissarissen werd de zoektocht naar een nieuwe directeur uitgevoerd door het gerenommeerde bureau De Vroedt & Thierry, dat eerder ook werd ingeschakeld door de KNVB bij het invullen van de vacature van bondsvoorzitter. Mohammed Hamdi is de beste en enige kandidaat die naar voren is gekomen uit een lange lijst van kandidaten. Als directeur kan hij meteen aan de bak. De afgelopen drie seizoenen leed ADO Den Haag een miljoenenverlies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.