ADO Den Haag: de slow starter van de Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. ADO Den Haag en PEC Zwolle geven vrijdagavond het startseizoen voor de 22ste speelronde.

ADO Den Haag: de slow starter van de Eredivisie

ADO Den Haag - PEC Zwolle

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Joey Kooij

Actueel

• Zowel ADO Den Haag als PEC Zwolle moet nog angstvallig naar beneden kijken, zoals zoveel clubs in de Eredivisie. De residentieclub bezit 24 punten en heeft daarmee één punt minder dan PEC Zwolle, dat vorige week voor het eerst averij opliep onder Jaap Stam.

• Afgelopen weekeinde tegen FC Emmen incasseerde ADO Den Haag voor de zesde keer deze competitie een treffer in de eerste tien minuten, minimaal twee keer vaker dan de andere zeventien ploegen.

PEC Zwolle is inmiddels vier Eredivisie-duels ongeslagen (drie zeges en één gelijkspel), de beste reeks voor de KNVB-bekerwinnaar van 2014 sinds een serie van vijf wedstrijden zonder verlies sinds november-december 2017.

ADO Den Haag leed tijdens de vorige speelronde een nederlaag bij FC Emmen.

In zijn laatste drie Eredivisie-thuisduels maakte ADO Den Haag telkens minimaal twee doelpunten. De laatste keer dat de residentieclub dit voor elkaar kreeg, was in februari 2015. Destijds trof ADO Den Haag in vijf achtereenvolgende thuiswedstrijden ten minste twee keer doel.

• ADO Den Haag incasseerde dit Eredivisie-seizoen al 42 goals, oftewel gemiddeld twee per wedstrijd. De laatste keer dat dit over een hele jaargang gemeten hoger lag, was in 2006/07 (gemiddeld 2,1 tegentreffers per speelronde).

PEC Zwolle-aanvaller Mike van Duinen komt zijn grote liefde tegen. In Eredivisie-verband lukte het de spits nog nooit om een schot op doel te lossen tegen ADO Den Haag. Tegen de andere 25 Eredivisie-clubs die Van Duinen ontmoette, slaagde hij hier wél in.

PEC Zwolle veroverde vorige week een punt tegen SC Heerenveen.

Historie

• Voor de veertiende keer gaat PEC Zwolle in het kader van de Eredivisie op bezoek bij ADO Den Haag. De thuisploeg staat op vijf zeges, De Blauwvingers triomfeerden drie keer.

Eerder deze jaargang boekte ADO Den Haag aan de hand van uitblinker Nasser El Khayati een 2-3 overwinning in Zwolle. De residentieclub krijgt vrijdag de kans om voor het eerst drie keer op rij te winnen van PEC in de Eredivisie.

De laatste 5 Eredivisie-edities van ADO Den Haag - PEC Zwolle:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-1
2014/15 3-2
2015/16 0-2
2016/17 1-2
2017/18 4-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.