ADO daagt Chinese grootaandeelhouder UVS voor de rechter

Reacties

De clubleiding van ADO Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen grootaandeelhouder United Vansen. De Hagenaars menen nog recht te hebben op twee miljoen euro. Het kort geding vindt plaats op 22 april.

ADO daagt Chinese grootaandeelhouder UVS voor de rechter
© Pro Shots

De inzet van het kort geding is een geschil over een liquiditeitsgarantie. De reglementen van de licentiecommissie schrijven voor dat elke grootaandeelhouder aan het begin van het seizoen garant moet staan voor de tekorten van een club. Dat deed UVS in het geval van ADO. Het zou nu nog gaan om een bedrag van twee miljoen euro. De Chinezen hebben echter tot op de dag van vandaag nog niet betaald.

ADO kan dat geld niet missen en dreigt nog dit seizoen in serieuze financiële problemen te komen. Door middel van deze spoedprocedure wil ADO UVS dwingen zo snel mogelijk met het beloofde geld over de brug te komen.

In 2017 stonden de grootaandeelhouder en de club ook al tegenover elkaar in de rechtbank. Destijds oordeelde de kantonrechter dat United Vansen niet aan de betalingsverplichtingen had voldaan. De Chinezen moesten bijna 2,5 miljoen euro overmaken en hun aandelen werden tijdelijk afgenomen.

Overname
Waar ADO Den Haag zowel sportief als financieel probeert te overleven, is United Vansen druk bezig om de club te verkopen. Na eerdere gesprekken met de Otium Group, bereikte het een akkoord met Cosinus Group Capital Partners, een Zwitserse investeringsmaatschappij. Deze deal ketste eind vorige week echter af, nadat de Zwitsers de zoveelste betalingstermijn hadden laten verlopen.

De Chinezen zitten echter niet stil en praten intussen met andere kandidaten. De Pacific Media Group (PMG) geldt nu als de belangrijkste gesprekspartner. De Amerikanen, die ook in beeld zijn bij FC Den Bosch, hebben onder meer een meerderheidsaandeel in Barnsley, KV Oostende en AS Nancy.

UVS probeert bij een mogelijke overname de liquiditeitsgarantie, en dus de twee miljoen euro, door te schuiven naar geïnteresseerde partijen. Maar zo lang kan ADO Den Haag niet op het geld wachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.