ADO brengt finaleplek Vitesse geen moment in gevaar

Reacties

Vitesse heeft zich zaterdagavond vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 2-5 zege in Den Haag was de ploeg van interim-trainer Edward Sturing ook in eigen huis te sterk voor ADO: 2-1.

ADO brengt finaleplek Vitesse geen moment in gevaar

ADO-trainer Alfons Groenendijk liet Erik Falkenburg op de bank beginnen. De meer aanvallend ingestelde Edouard Duplan kreeg de voorkeur en een Haags offensief werd verwacht in de openingsfase. Daar kwam echter weinig van terecht. Sterker nog, Vitesse greep het initiatief en een Haags wonder was eigenlijk nooit aan de orde.

Bryan Linssen kreeg uit een voorzet van uitblinker Roy Beerens al na acht minuten dé kans om de score te openen, maar doelman Indy Groothuizen bracht redding. Via Linssen en Navarone Foor volgden er meer kansen, voordat het in de 32ste minuut raak was. Na een snelle counter was de voorzet van Beerens op maat en de afronding van Tim Matavz technisch fraai: 1-0.

Vrijwel direct na de openingstreffer had Linssen de 2-0 op zijn schoen, ware het niet dat het schot van de linksbuiten rakelings naast vloog. Alexander Büttner raakte nog de paal, waardoor ADO van geluk mocht spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond. Namens de Hagenaars waren Bjørn Johnsen en Sheraldo Becker dreigend, zonder echt grote kansen te krijgen.

De nieuwe Vitesse-trainer Leonid Slutsky zat op de tribune om zijn ploeg alvast te leren kennen.
De nieuwe Vitesse-trainer Leonid Slutsky zat op de tribune om zijn ploeg alvast te leren kennen.

In de 53ste minuut viel de tweede treffer van Vitesse alsnog. Linssen legde met buitenkant rechts de bal perfect voor de voeten van Mason Mount en voor de Engelsman was het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 te maken. De wedstrijd leek daarmee op slot, maar niets bleek minder waar.

Uit het niets kwam ADO namelijk terug in de wedstrijd. Een voorzet van Becker belandde via Johnsen bij Nasser El Khayati, die uit de draai de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot: 2-1. Johnsen, die in de heenwedstrijd ook al kans op kans miste, liet niet veel later een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker liggen.

Uiteindelijk maakte ADO het nooit meer spannend in het matig gevulde Gelredome. Vitesse bleek over twee wedstrijden met 7-3 te sterk voor de Haagse opponent en neemt het in de finale van de play-offs om Europees voetbal op tegen FC Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.