ADO boekt eerste zege in uitzonderlijk lang duel met Almere City

ADO Den Haag heeft zaterdagavond zijn eerste overwinning van de voorbereiding geboekt. Het 120 minuten durende oefenduel met Almere City eindigde in 2-1.

Kort voor het oefenduel met Almere City maakte ADO bekend dat er in de selectie een speler positief had getest op het coronavirus, maar de wedstrijd kon desondanks doorgaan. En dus kon de selectie van Aleksandar Rankovic zich opmaken voor 120 minuten voetbal. Zowel de eerste als de tweede helft zou namelijk een uur duren met na 45 minuten een kwartier pauze.

Het gaf ADO in ieder geval genoeg tijd om het eerste doelpunt van de voorbereiding te maken, na de weinig verheffende vertoning van vorige week vrijdag tegen MVV Maastricht (0-0). Na een half uur was het raak. De van Ajax afkomstige Boy Kemper luisterde zijn officieuze debuut voor ADO op met een assist. De van PSV overgekomen Amar Catic (foto) kopte raak uit zijn voorzet.

ADO mocht van geluk spreken dat die goal de openingstreffer betekende, want na achttien minuten had Thomas Verheydt zijn jeugdliefde al bijna pijn gedaan met een kopbal tegen de paal. Keeper Robert Zwinkels werd wel vaker aan het werk gezet, maar werd niet gepasseerd. In het tweede uur bouwde ADO de voorsprong vervolgens verder uit via Sem Steijn, die in de rebound raak schoot.

Ook de in de tweede helft in de ploeg gekomen Erik Falkenburg was gevaarlijk. Zo zag hij na 87 minuten een stiftbal tegen de paal komen. Een kwartier later bezorgde Tim Receveur met een kopbal alsnog het doelpunt waar Almere City naar zocht. Enkele minuten voor tijd zorgde Mike Havekotte er met een redding op een schot van Riley Reemnet voor dat de zege van ADO niet in gevaar kwam.