ADO-Amerikanen maken identiteit investeerder bekend

Reacties

Het Amerikaanse World Soccer Holdings (WSH) hoopt nog altijd de aandelen van ADO Den Haag over te kunnen nemen. Op zondagavond maakten de Amerikanen bekend dat de Demetriou-familie achter WSH zit. Dinsdag moet er een formeel plan worden gepresenteerd aan de club.

ADO-Amerikanen maken identiteit investeerder bekend
© Pro Shots

De Amerikanen proberen al zeven maanden de ADO-aandelen van United Vansen (UVS) over te nemen. Tot voor kort weigerden de Amerikanen de grote investeerder achter hun plannen openbaar te maken. Deze informatie zou te gevoelig zijn. Nu doet men dat alsnog door middel van een persbericht.

Het betreft de Demetriou-familie, geleid door Steve Demetriou. 'CEO en Chair van Jacobs, een wereldwijd beursgenoteerd bedrijf ter waarde van 18 miljard', aldus WSH. Met zijn steun zal WSH dinsdag 4 mei een gedetailleerd voorstel aan ADO presenteren. 'Na het bereiken van een akkoord zal het de 2,1 miljoen euro die het nodig heeft om het seizoen af te maken, geven.'

De Amerikanen menen al enige tijd overeenstemming te hebben over een aandelenverkoop met UVS. Eerder kwam er kritiek vanuit de club dat er nog helemaal geen koopovereenkomst lag. Bovendien was men niet bekend met de financiële mogelijkheden én plannen van WSH. De vraag is of dat met de bekendmaking van de Demetriou-familie nu wél het geval is. Namens de club wilde nog niemand reageren op het persbericht.

Een ander groot struikelblok was dat de Amerikanen de Stichting Toekomst ADO wilden opheffen en de vereniging HFC anders wilden inrichten. WSH stelt dat het nu een geschikte oplossing gevonden heeft voor de situatie.

De kans dat ADO Den Haag en de minderheidsaandeelhouders Stichting Toekomst ADO én de HFC na zeven maanden binnen een paar dagen akkoord zullen gaan met de geschetste voorwaarden, is niet bijster groot. WSH is hoe dan ook ambitieus. 'World Soccer Holdings en de Demetriou-familie hebben als eerste het voornemen om de Nederlandse cultuur binnen ADO weer te versterken en heeft als eerste stap voorgesteld om de Nederlandse taal weer de voertaal te maken binnen het bestuur.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.