ADO-afscheid doet Groenendijk zeer: 'Niet alle sprookjes eindigen goed'

Reacties

Fons Groenendijk vertrekt met pijn in het hart bij ADO Den Haag. Het is een besluit in het belang van de club, verklaart de scheidend trainer in een eerste reactie op de clubsite.

ADO-afscheid doet Groenendijk zeer: 'Niet alle sprookjes eindigen goed'
© Pro Shots

ADO staat na de 4-0 nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo op de zeventiende plek. Dat betekent aan het einde van de rit directe degradatie. Uit de laatste tien competitie duels pakte ADO vijf punten. 'De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen', aldus Groenendijk. 'Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groenendijk zal de club gaan missen. 'De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook algemeen directeur Mohammed Hamdi betreurt het vertrek van de 56-jarige trainer. 'Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten. We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen.' Voorlopig staat assistent-trainer Dirk Heesen voor de groep.

Linkerrijtje
De band tussen Groenendijk en ADO bestaat sinds 1982, toen hij als achttienjarige speler debuteerde in de Hofstad. Hij speelde ruim honderd wedstrijden voor de club. Groenendijk werd in februari 2017 de opvolger van Zeljko Petrovic en leidde ADO de afgelopen twee seizoenen naar een plek in het linkerrijtje.

De Leidenaar was de langszittende trainer in de Eredivisie. Na Jaap Stam, Leonid Slutsky en Robert Maaskant is Groenendijk de vierde die het seizoen niet afmaakt. Maaskant vertrok bij VVV-Venlo ook na een ruime nederlaag in Almelo (6-1). VVV speelde daarna tegen FC Twente, dat nu ook de eerstvolgende tegenstander van ADO is.

De balans van Groenendijk als ADO-trainer:

Duels Punten Winst Gelijk Verlies Doelsaldo
102 (96) 127 35 (34) 22 (22) 45 (40) 150 - 184 (140 - 167)

Cijfers in louter Eredivisie-wedstrijden tussen haakjes.

'Maurice Steijn gaat ongetwijfeld ook vanuit Den Haag gebeld worden'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.