Assehnoun leidt Emmen met hattrick langs Almere City

Het ontslag van Gertjan Verbeek heeft vooralsnog niet het gewenste shockeffect teweeg gebracht, want Almere City FC ging maandagavond kansloos onderuit tegen FC Emmen. Eerder op de dag leverde de uitgespeelde Limburgse derby geen winnaar op.

Een overzicht van alle wedstrijden uit speelronde 17 van de Keuken Kampioen Divisie.
FC Emmen
FC Emmen
3 - 0
Almere City FC

FC Emmen boekte zijn tiende overwinning van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie dankzij Jasin-Amin Assehnoun, die liefst drie doelpunten voor zijn rekening nam. De Fins-Marokkaanse buitenspeler had tot het thuisduel met Almere City pas één keer gescoord namens Emmen in competitieverband, maar de van FC Lahti afkomstige speler had er maandagavond zin in. Zijn derde treffer was de mooiste.

Door de overwinning is FC Emmen weer de nummer drie in de Keuken Kampioen Divisie, de ploeg van trainer Dick Lukkien passeert Ajax weer op de ranglijst. De achterstand op koploper FC Volendam bedraagt vijf punten.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
Helmond Sport

NAC Breda en Helmond Sport maakten er bepaald geen spektakelstuk van in Breda. De thuisploeg, bij wie Thom Haye terugkeerde in de basis, ontsnapte voor rust aan een achterstand. Jossue Dolet raakte de paal voor Helmond Sport en Robin van der Meer zag Nick Olij redding brengen op zijn kopbal. In de tweede helft worstelden beide teams met elkaar en het duel stevende lange tijd af op een doelpuntloos gelijkspel. Vlak voor tijd wist NAC alsnog de winst op te eisen. Invaller Adilehou, die als stormram werd ingebracht, kopte uit een hoekschop raak en hielp de thuisploeg zo naar de tiende plaats.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 0
FC Den Bosch

FC Den Bosch deed in de eerste helft niet veel onder voor de koploper, maar keek bij rust toch tegen een achterstand aan. Een paar minuten voor rust tekende Gaetano Oristanio na een pass van Robert Mühren voor de 1-0. Na de pauze was het diezelfde Mühren die er, na een klutssituatie, 2-0 van maakte en de spits verzorgde ook het slotakkoord door de bal na 72 minuten fraai in de hoek te plaatsen.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
Jong FC Utrecht

Excelsior speelde een moeizame eerste helft. De Kralingers claimden twee keer recht te hebben op een strafschop en kwamen niet tot veel kansen. Eros Maddy zette Jong FC Utrecht met een knappe goal op voorsprong. Redouan El Yaakoubi had de gelijkmaker kunnen maken, ware het niet dat zijn kopbal de lat raakte. Kort na rust was het wel raak voor Excelsior: Dallinga maakte zijn 21ste van het seizoen, na voorbereidend werk van Mats Wieffer en Reuven Niemeijer. Excelsior ging hierna op jacht naar de winnende treffer en vond die na 81 minuten via Marouan Azarkan.

De Graafschap
1 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de recent overleden trainer Simon Kistemaker was het Jong Ajax dat als eerste toesloeg op De Vijverberg. Ünüvar scoorde na een fraaie steekpass van Kian Fitz-Jim. De bezoekers waren duidelijk de baas en kregen kansen op meer, maar lieten De Graafschap toch langszij komen. Na 43 minuten werkte Joey Konings de bal na een lage voorzet van invaller Philip Brittijn binnen. In de tweede helft was Ajax lang niet meer zo dominant als voor de thee, al kwam ook De Graafschap maar moeizaam tot kansen. Het leek zodoende 1-1 te blijven, maar dankzij late treffers van Christian Rasmussen en Ar'jany Martha gingen de punten mee naar Amsterdam.

ADO Den Haag
5 - 1
FC Dordrecht

Het werd voor Kishna een avond om niet snel te vergeten. De aanvaller maakte na twaalf minuten zijn eerste officiële doelpunt sinds 1 november 2015. Daarnaast bereidde hij met een fraaie hakbal de 4-0 voor van Steijn. Diezelfde Steijn had ook de score geopend en tussendoor pikte ook Thomas Verheydt, op aangeven van Vicente Besuijen, zijn doelpunt mee. In de tweede helft haalde ADO de voet van het gaspedaal. Kishna kreeg nog wel een goede kans op zijn tweede, maar faalde in de afwerking. Bij de thuisploeg maakte Eljero Elia na 59 minuten zijn rentree ín Den Haag en hij zag hoe er nog twee keer gescoord werd. Steijn completeerde uit een vrije trap zijn hattrick en Tim Hölscher redde de eer voor FC Dordrecht.

Roda JC Kerkrade
0 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Zonder er een spectaculair schouwspel van te maken, kregen beide partijen in de eerste helft de nodige kansen om de score te openen. Zo trof Patrick Pflücke namens Roda JC Kerkrade de paal en werd aan de andere kant onder anderen Kees de Boer een paar keer gevaarlijk. Na de pauze kregen onder anderen Pflücke, Xian Emmers en Sven Braken mogelijkheden om de hatelijke nul van het scorebord te poetsen, maar zij slaagden daar gedrieën niet in.