Actief Barcelona kaapt Vidal weg bij Bayern München

Reacties

Barcelona heeft Arturo Vidal overgenomen van Bayern München. De 31-jarige middenvelder kost de Spanjaarden volgens Catalaanse media zo'n 20 miljoen euro.

Actief Barcelona kaapt Vidal weg bij Bayern München

Vidal tekent, als hij de medische keuring doorstaat, een contract voor drie seizoenen in Barcelona. Bayern verleende medewerking aan een transfer van de honderdvoudig Chileens international, na een wisselvallig seizoen waarvan hij het slot miste wegens blessureleed. Vidal leek op weg naar Internazionale, maar Barça heeft snel zaken gedaan.

Bij de transfer van Vidal is de hand van Ernesto Valverde duidelijk zichtbaar. De trainer van Barcelona deed het afgelopen seizoen veelvuldig een beroep op Paulinho, die na zijn onverwachte komst van Guangzhou Evergrande al na een jaar even verrassend terugkeerde naar China.

Vidal wordt de vervanger van Paulinho bij Barcelona, dat zich ook al versterkte met buitenspeler Malcom (41 miljoen), verdediger Clément Lenglet (35,9 miljoen), middenvelder Arthur (31 miljoen) en verdediger Moussa Wagué (6 miljoen). Barcelona is de vierde werkgever van de temperamentvolle middenvelder in Europa. Vidal vertrok in 2007 uit zijn vaderland naar Bayer Leverkusen en diende vervolgens ook Juventus en Bayern.

Volgens Catalaanse media richt Barcelona zich nu op het slijten van spelers. Yerry Mina, Munir El Haddadi, Paco Alcácer, André Gomes en Rafinha zouden mogen vertrekken.

Spelersprofiel

A. Vidal


Geboortedatum:
22 mei 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Santiago de Chile
Nationaliteit
Chili
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
CSD Colo-Colo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.