Achttienjarige debutant betaalt vertrouwen Cocu terug met fraaie goal

Reacties

Phillip Cocu heeft dinsdagavond met Derby County de eerste ronde van het Engelse League Cup-toernooi overleefd. De Nederlandse manager gaf tegen Scunthorpe United een mix van jeugdspelers en nieuwelingen de kans en dat pakte goed uit.

Achttienjarige debutant betaalt vertrouwen Cocu terug met fraaie goal
Scunthorpe United
Scunthorpe United
0 - 1
Derby County
Derby County

Cocu wijzigde zijn elftal tegen de League Two-club, waar de Nederlandse spits Kevin van Veen ontbrak, op elf plaatsen ten opzichte van het duel met Swansea City (0-0). Zo maakten aankopen Ben Hamer, Krystian Bielik en Graeme Shinnie hun debuut, net als de zelfgopgeleide Lee Buchanan.

Het was uitgerekend de achttienjarige Buchanan die in de 78ste minuut uitgroeide tot matchwinner met een fraaie goal. De verdediger nam een hoge bal van George Evans aan, stormde richting de punt van het strafschopgebied en haalde met links verwoestend uit in de verre hoek: 0-1.

Het bekersuccesje betekende voor Cocu zijn tweede overwinning in drie duels voor Derby County, waar hij de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Frank Lampard is. In de volgende ronde wacht Nottingham Forest. Zaterdag staat Stoke City-uit op de rol in het Championship.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.