'Achttien miljoen euro is een hoop geld voor Kluivert'

Reacties

Ronald de Boer is benieuwd naar de samenwerking tussen AS Roma en Justin Kluivert. De Serie A-club bereikte vrijdagmiddag een akkoord met Ajax over de verkoop van Kluivert.

'Achttien miljoen euro is een hoop geld voor Kluivert'

De Romeinen betalen naar verluidt zo'n achttien miljoen euro voor Kluivert, wiens contract bij Ajax doorliep tot de zomer van 2019. 'Een mooi bedrag', vindt De Boer. 'Zeker voor een speler die nog maar net in het eerste speelt. Het is een hoop geld voor een speler van negentien, maar je betaalt natuurlijk ook voor zijn potentie.'

Ajax haalde met Hassane Bandé en Zakaria Labyad al twee spelers die Kluivert mogelijk kunnen opvolgen als linksbuiten van de Amsterdammers. 'Labyad is een prima optie, zeker met Nicolás Tagliafico als linksback, die eroverheen dendert. Dennis Johnsen is ook een optie, hij laat bij vlagen heel mooie dingen zien in de jeugd en bij Jong Ajax, maar hij moet nog wel een stap zetten', aldus De Boer.

De voormalig Ajacied is benieuwd wat voor kansen Kluivert gaat krijgen in Rome. 'Ik ben superfan van hem, maar op deze leeftijd moet je wel spelen. Bij Ajax speelt hij sowieso, maar gaat hij spelen bij Roma? Ik ben geneigd ja te zeggen, maar het is wel lastiger. Bij Ajax blijf je ook staan als je een paar mindere wedstrijden speelt, bij Roma zal dat anders zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.