AC Milan zoekt nieuwe verdediger: Botman lijkt onhaalbaar, hoe zit dat met Aké?

Reacties

AC Milan lijkt vanwege het hoge prijskaartje kansloos in de strijd om Sven Botman en kijkt daarom naar andere kandidaten die de defensie zouden kunnen komen versterken. De Italianen denken daarbij onder meer aan Nathan Aké, zo heeft Sky Italia begrepen.

AC Milan zoekt nieuwe verdediger: Botman lijkt onhaalbaar, hoe zit dat met Aké?
© Pro Shots

Milan heeft een vervanger nodig voor Simon Kjaer, die een zware knieblessure heeft opgelopen en de rest van het seizoen zal gaan missen. I Rossoneri zouden het liefst Botman willen ophalen bij Lille, maar de kampioen van Frankrijk heeft de Nederlander een prijskaartje van naar verluidt dertig miljoen euro gegeven. Dat bedrag kan Milan op dit moment niet op tafel leggen.

Paolo Maldini, de technisch directeur van Milan, kijkt nu ook naar andere opties. Volgens Sky Italia overweegt de bestuurder om een verdediger te huren en heeft hij onder meer Aké op zijn lijstje staan. De 26-jarige mandekker is dit seizoen geen vaste basisspeler bij Manchester City, al deed hij in de laatste twee competitiewedstrijden van de Engelse kampioen van begin tot eind mee.

Naast Aké (26) worden ook Eric Bailly (27) en Malang Sarr (22) genoemd als kandidaten voor Milan. Eerstgenoemde komt niet aan de bak bij Manchester United en Sarr heeft dit seizoen pas in één competitiewedstrijd meegedaan bij Chelsea. Milan staat op het moment tweede in de Serie A, met een minimale achterstand op Internazionale. De koploper heeft nog wel een duel tegoed.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Botman
Newcastle United leek de enige serieuze kandidaat te zijn om Sven Botman deze winter binnen te halen, maar Engelse media hebben begrepen dat ook The Magpies inmiddels zijn doorgeschakeld. Met AS Monaco wordt nu gesproken over Benoît Badiashile. De twintigjarige mandekker deed dit seizoen in de Europa League nog twee keer mee tegen PSV. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.