AC Milan viert verjaardag Ibrahimovic met bliksemstart en knappe zege

AC Milan is ook na zeven competitiewedstrijden nog ongeslagen. De ploeg van Stefano Pioli boekte op de veertigste verjaardag van Zlatan Ibrahimovic, die zelf ontbrak door een achillespeesblessure, een knappe overwinning bij Atalanta Bergamo. Ook Napoli dendert door in Italië.

Atalanta Bergamo
2 - 3
AC Milan
AC Milan

Teun Koopmeiners begon zondagavond op de bank bij Atalanta en zag zijn ploeg verschrikkelijk beginnen aan de thuiswedstrijd tegen Milan. Het duurde slechts 28 seconden voordat de bezoekers de voorsprong te pakken hadden: Davide Calabria werd met een uitstekende pass gevonden door Theo Hernández en schoot in twee instanties raak. Atalanta, met Marten de Roon op het middenveld, moest daardoor al snel in de achtervolging.

De thuisploeg kreeg een paar kansen op de gelijkmaker, maar scoorde niet. Dat bracht Sandro Tonali in staat om vlak voor rust de 0-2 te maken: hij pakte de bal af van de treuzelende Remo Freuler, op dat moment de laatste man bij Atalanta, en strafte dat geklungel af. Toen Rafael Leão er 0-3 van maakte, leek de wedstrijd wel gespeeld.

Atalanta deed toch nog wat terug. Duván Zapata schoot raak uit een strafschop, die was gegeven na een handsbal van Junior Messias, en Zapata leverde in blessuretijd ook nog de assist op de 2-3 voor Mario Pasalic. Daardoor werd het toch nog even zweten voor Milan, maar voor de thuisploeg was er niet meer voldoende tijd voor een gelijkmaker.

de doelpunten van ac milan in beeld

AS Roma
AS Roma
2 - 0
Empoli
Empoli

AC Milan vierde het feestje van Ibrahimovic, Lorenzo Pellegrini vierde zijn nieuwe contract bij AS Roma. Het kind van de club tekende deze week tot medio 2026 bij en zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong tegen Empoli, door na een steekpass van Henrikh Mkhitaryan raak te schieten. Mkhitaryan maakte er zelf kort in de tweede helft 2-0 van, nadat Tammy Abraham op de lat had geramd. Roma kreeg hierna nog veel kansen op meer, maar het bleef bij twee goals.

José Mourinho liet Rick Karsdorp van het begin tot eind meedoen en heeft na de zege op Empoli een mooi record op zijn naam staan: de coach heeft liefst 42 thuiswedstrijden in de Serie A op rij niet verloren. Na de interlandbreak wacht voor Roma de uitwedstrijd tegen Juventus.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
Napoli
Napoli

Napoli is na zeven competitieduels nog foutloos. Op bezoek bij Fiorentina kwam de koploper nog wel op achterstand, door een goal van Lucas Martínez Quarta, maar de doelpuntenmaker veroorzaakte nog voor rust een strafschop waardoor Napoli weer langszij kon komen. De penalty van Lorenzo Insigne werd weliswaar gekeerd door Bartlomiej Dragowski, die ook nog eens de rebound pakte, maar de keeper was kansloos bij de knal van Hirving Lozano die volgde.

In de tweede helft werd Amir Rrahmani de matchwinner. Hij werd gevonden uit een vrije trap van Piotr Zielinski en was trefzeker met een mooie kopbal: 1-2. Napoli speelde de wedstrijd hierna geconcentreerd uit en heeft na zeven duels het maximale puntenaantal van 21. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen Torino.