AC Milan vervolgt renovatie met komst Rodríguez

Reacties

Ricardo Rodríguez mag zich officieel speler van AC Milan noemen. De transfer die zich al een tijdje aankondigde, werd donderdag definitief afgerond. De verdediger kost Milan naar verluidt zo'n achttien miljoen euro. Hij heeft getekend tot medio 2021.

AC Milan vervolgt renovatie met komst Rodríguez

Het gerucht over de overstap van de Zwitserse linksback van VfL Wolfsburg ging al langer, waarna AC Milan dinsdag zelf bekendmaakte dat een akkoord dichtbij was (zie tweet). Op die dag arriveerde hij ook in Milan voor de medische keuring. Rodríguez is de derde zomeraankoop van Il Rossoneri, nadat eerder al middenvelder Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en verdediger Mateo Musacchio (Villarreal) werden aangetrokken.

Rodríguez (24) komt over van Wolfsburg, de club van Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en trainer Andries Jonker. Daar streek hij in januari 2012 neer, toen hij overkwam van FC Zürich. Hij was in de Volkswagen-Arena vrijwel altijd onomstreden en tekende in de laatste vier seizoenen voor in totaal vijftien competitietreffers. Bij Milan is hij de volgende speler die de renovatie vorm moet gaan geven.

Onder leiding van trainer Vicenzo Montella moet de gevallen grootmacht - die afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Serie A - eindelijk weer eens gaan meedoen om de bovenste plaatsen. Dat doet de club met een nieuwe eigenaar. Sinds dit voorjaar is AC Milan in handen van Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, dat rond de overname beloofde vele miljoenen in de selectie te pompen. Die belofte lijkt de Chinese investeringsmaatschappij dus waar te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.