AC Milan strikt oude bekende als opvolger van Çalhanoglu

Reacties

AC Milan heeft maandag zijn zesde zomeraanwinst gepresenteerd. De Rossoneri hebben een akkoord bereikt met Real Madrid over de komst van Brahim Díaz.

AC Milan strikt oude bekende als opvolger van Çalhanoglu
© Pro Shots

De 21-jarige Spanjaard speelde afgelopen seizoen ook al op huurbasis in Milaan. Daarin kwam hij tot zeven goals en vier assists in 39 officiële duels. Díaz wordt ook nu in eerste instantie weer geleend; beide clubs bevestigen dat hij een huurcontract tot medio 2023 heeft getekend. Volgens Italiaanse media is er daarna een optie tot koop ter waarde van 22 miljoen euro. Real Madrid zou vervolgens weer een terugkoopclausule hebben van 27 miljoen.

Hoe dan ook speelt Díaz de komende twee seizoenen dus voor Milan. Daar neemt hij het rugnummer 10 over van Hakan Çalhanoglu, die deze zomer de gevoelige overstap naar Internazionale maakte. Díaz is in zekere zin ook de opvolger van zijn voormalige ploegmakker, de enkelvoudige Spaans international kan op alle drie de posities achter en rond de spits uit de voeten. Het is overigens niet uitgesloten dat Milan nog een creatieveling haalt om de erfenis van Çalhanoglu ook deels op zich te nemen.

Díaz is dus de zesde versterking voor Milan deze zomer. Eerder haalde de club al Sandro Tonali, Fikayo Tomori, Mike Maignan, Olivier Giroud en Fodé Ballo-Touré binnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.