AC Milan serieus geïnteresseerd in Jerdy Schouten

Reacties

Dat Jerdy Schouten indruk maakt in Italië is al langer bekend. Dat verschillende topclubs de verrichtingen van de Nederlandse middenvelder van Bologna nauwlettend in de gaten houden ook.

AC Milan serieus geïnteresseerd in Jerdy Schouten
© Pro Shots

De interesse in de 24-jarige voormalige speler van onder andere Telstar en Excelsior begint langzamerhand steeds concretere vormen aan te nemen. Atalanta Bergamo, AS Roma en AC Milan hebben serieuze belangstelling voor Schouten. Dat zijn de nummers twee (Milan), drie (Atalanta) en zeven (Roma, waar José Mourinho als nieuwe trainer is aangesteld) van het voorbije Serie A-seizoen.

In alle gevallen kan Schouten sportieve promotie maken, met Bologna eindigde hij het afgelopen seizoen als twaalfde. Italiaanse media beweren dat AC Milan de meest serieuze gegadigde is voor de middenvelder. Namens de Rossoneri hebben Frederic Massara en Paolo Maldini zich bij Bologna gemeld om te praten over Schouten.

De marktwaarde van Schouten wordt geschat op zeven miljoen euro. Zijn contract bij Bologna loopt nog door tot medio 2024. Bij Atalanta zien ze Schouten als vervanger van Marten de Roon. De Oranje-international moet in ieder geval de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen toekijken vanwege een schorsing.

Schouten verruilde in de zomer van 2019 Excelsior voor Bologna, dat destijds drie miljoen euro betaalde en hem voor vijf seizoenen vastlegde. De Zuid-Hollander heeft inmiddels 51 wedstrijden (waarin hij één keer scoorde) in het Rossoblu achter zijn naam. Met zijn voetballende vermogen en zijn passnauwkeurigheid is hij een opvallende verschijning in de Serie A. Ook bondscoach Frank de Boer liet zich al eens ontvallen Schouten in de gaten te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.