AC Milan pakt door als de Big Spender van de Serie A

Reacties

AC Milan stond vorig seizoen lang bovenaan in de Serie A, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in stadgenoot Internazionale. De opleving smaakt voor i Rossoneri duidelijk naar meer, want er wordt behoorlijk doorgepakt op de transfermarkt. Ook Fodé Ballo Touré is nu binnen.

AC Milan pakt door als de Big Spender van de Serie A
© Pro Shots

De 24-jarige Touré is een linksback, die overkomt van AS Monaco. Milan maakt op de officiële website van de club bekend dat de transfer van de viervoudig Senegalees international is afgerond. De Italianen betalen naar verluidt 4,5 miljoen euro voor Touré, plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen.

Touré is officieel de vijfde nieuwkomer bij Milan, dat behoorlijk actief is op deze zomerse transfermarkt. Voor verdediger Fikayo Tomori (27 miljoen euro) en doelman Mike Maignan (15 miljoen) werd al veel geld op tafel gelegd en zaterdag werd ook de komst van Olivier Giroud afgerond. De spits is voor één miljoen euro overgenomen van Chelsea en kan in Italië nog een miljoen aan bonussen voor zijn oude werkgever bij elkaar voetballen.

Milan heeft verder zeven miljoen euro betaald om het huurcontract van Sandro Tonali over te kunnen zetten in een definitieve verbintenis en zal Brahim Díaz opnieuw gaan huren van Real Madrid. Zijn terugkeer kost Milan drie miljoen euro: voor dat bedrag kan Díaz twee jaar in Italië blijven. De laatstgenoemde bedragen zijn weliswaar niet erg hoog, maar al met al telt het toch behoorlijk op.

In totaal is er nu door Milan 57,5 miljoen euro uitgegeven, exclusief mogelijke bonussen. Daarmee is de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Serie A vooralsnog veruit de Italiaanse club met het hoogste uitgavenpatroon in deze zomer. Fiorentina is de nummer twee, met ruim dertig miljoen euro. AS Roma gaf 27,25 miljoen uit en Juventus pas 20,5 miljoen.

Voor kampioen Internazionale staat de teller op 18,5 miljoen, maar de stadgenoot van Milan heeft door de verkoop van Achraf Hakimi aan Paris Saint-Germain uiteraard wel een zeer positieve transferbalans. Dat moest ook wel, want Inter kampt met financiële problemen. Milan hoopt daar in het aankomende seizoen van te kunnen profiteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.