AC Milan pakt de draad bij terugkeer Ibrahimovic weer op

Reacties

AC Milan zit na twee nederlagen op rij weer op het juiste spoor. Bij de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic rekende de ploeg van Stefano Pioli zaterdagavond af met Benevento.

AC Milan pakt de draad bij terugkeer Ibrahimovic weer op
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 0
Benevento
Benevento

Ibrahimovic kreeg drie weken geleden in de uitwedstrijd bij Parma een rode kaart, waardoor hij geschorst was voor het thuisduel met Genoa. De Zweed ontbrak hierna door een blessure ook tegen Sassuolo en Lazio en deze duels werden allebei verloren. Door deze nederlagen gleed Milan van de tweede naar de vijfde plaats. Champions League-voetbal voor volgend seizoen is inmiddels absoluut geen zekerheid meer.

Zaterdag was Ibrahimovic weer beschikbaar voor Pioli en met de 39-jarige spits terug in de punt van de aanval pakte Milan de draad weer op. Hakan Calhanoglu opende al in de zesde minuut de score, na een fraaie combinatie met Franck Kessié en Alexis Saelemaekers, en in de tweede helft verdubbelde Theo Hernández de marge. De linksback scoorde uit een rebound, nadat een schot van Ibrahimovic nog was gekeerd.

Benevento (getraind door Milan-icoon Filippo Inzaghi) probeerde na de tweede tegengoal nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar dat lukte niet. Milan staat nu opeens weer tweede, maar de verschillen achter koploper Internazionale zijn klein. Met na dit weekend nog vier speelronden te gaan is de strijd om de Champions League-tickets bijzonder spannend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.