'AC Milan overweegt om Deense held Kjaer aanvoerder te maken'

Reacties

De manier waarop Simon Kjaer zaterdagavond ingreep toen zijn land- en ploeggenoot Christian Eriksen in elkaar zakte, is de verdediger op veel complimenten komen te staan. De Italiaanse bond ziet hem als inspiratie, terwijl zijn club AC Milan hem naar verluidt aanvoerder wil maken.

'AC Milan overweegt om Deense held Kjaer aanvoerder te maken'
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

Afgelopen zaterdag ging het tijdens het EK-groepsduel tussen Denemarken en Finland kort voor rust helemaal mis. Eriksen zakte in elkaar en er was direct grote paniek. De ex-Ajacied bleek later een hartstilstand te hebben gehad en werd op het veld gereanimeerd. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met Eriksen, die nog wel in het ziekenhuis ligt. Mede dankzij het kordate ingrijpen van de medici en enkele ploeggenoten werd erger voorkomen.

Meest opvallend was de rol van Kjaer, de aanvoerder van de nationale ploeg die Eriksen hielp en even later ook de partner van Eriksen (die naar de rand van het veld was gekomen) opving. Dat leverde hem eerder al de nodige complimenten uit binnen- en buitenland op.

Ook bij zijn club AC Milan is de heldenrol van Kjaer opgevallen. De fans van I Rossoneri zouden graag zien dat de Deense verdediger wordt beloond met de aanvoerdersband en hebben de hashtag #KjaerCapitano in het leven geroepen. La Gazzetta dello Sport meldt dat de club inderdaad zou overwegen om hem volgend seizoen tot aanvoerder te bombarderen. Naar verluidt is clubicoon en technisch directeur Paolo Maldini in ieder geval voorstander van dat plan.

Overigens heeft inmiddels ook de Italiaanse voetbalbond ingegrepen naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Eriksen. Alle voetballers uit de hoogste drie divisies moeten verplicht een EHBO-cursus gaan volgen, zodat zij adequaat kunnen handelen als er zich een dergelijk voorval voordoet tijdens een wedstrijd. Dat heeft Gabriele Gravina (voorzitter van de bond) bekendgemaakt, hij verwees daarbij direct naar het ingrijpen van Kjaer. 'Ik heb diep respect voor hoe hij heeft gehandeld. Dat was beslissend.'

'Je gunt iedere ploeg een aanvoerder als Simon Kjaer'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.