AC Milan na Chinees debacle in Amerikaanse handen

Reacties

Het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott is de nieuwe eigenaar van AC Milan. Dat heeft alles te maken met de wanbetalingen van de vorige eigenaar, de Chinees Li Yonghong (foto).

AC Milan na Chinees debacle in Amerikaanse handen

Na een maandenlange soap nam Li de Italiaanse topclub een jaar geleden over van Silvio Berlusconi. Vanaf zijn aantreden waren er al twijfels over zijn financiële mogelijkheden en die bleken gegrond. Een lening van 300 miljoen euro bij Elliott werd niet op tijd terugbetaald. Daarom hebben de Amerikanen de club nu zelf overgenomen.

Omdat AC Milan met flinke financiële tekorten kampt, heeft Elliott naar buiten gebracht dat het 50 miljoen euro uittrekt om die problemen op te lossen. De Amerikanen zijn van plan om in een later stadium nog meer geld te investeren in de club.

Elliott hoeft in ieder geval niet te rekenen op inkomsten uit Europees voetbal. Omdat AC Milan al drie jaar meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt, heeft de UEFA de club uitgesloten van deelname aan een Europese competitie komend seizoen. Ook op de transfermarkt zijn de mogelijkheden voor Milan beperkt vanwege het overtreden van de regels van Financial Fair Play.

Vorig jaar gaf Milan nog meer dan 200 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Op die manier hoopte Li de club terug naar de Europese top te helpen, maar het leverde de Rossoneri vooral geldproblemen op. Sportief kende Milan, vergeleken met de jaren ervoor, een redelijk seizoen met een zesde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.