'AC Milan mengt zich in strijd om Ligue 1-revelatie'

Reacties

Folarin Balogun heeft de interesse van AC Milan gewekt. Volgens verschillende Italiaanse bronnen zien de beleidsbepalers van de Rossoneri in de 21-jarige Amerikaan een belangrijke kandidaat voor de spitspositie.

'AC Milan mengt zich in strijd om Ligue 1-revelatie'
© Pro Shots

De positie van nummer 9 is een van de plekken die aandacht vereist bij de Italiaanse grootmacht. Olivier Giroud (36) is momenteel de eerste spits, maar voor hem gaan langzaam maar zeker de jaren tellen. De routinier heeft nog een contract tot medio 2024. Het contract van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic (41) loopt na dit seizoen al af en Divock Origi heeft in zijn debuutseizoen in Italië nog zeker niet overtuigd. De 28-jarige Belg scoorde pas twee keer.

Voor Balogun lonkt na een geweldig seizoen in Frankrijk de kans om eerste spits te worden bij Milan. De van Arsenal gehuurde aanvaller scoorde dit seizoen voor Stade Reims al twintig keer in de Ligue 1. Alleen Kylian Mbappé, Alexandre Lacazette en Jonathan David scoorden vaker in de Franse competitie. De Arsenal-leiding wil de goede prestaties van Balogun graag verzilveren met een transfer.

Calciomercato meldt dat Milan een transferbudget van minstens vijftig miljoen euro heeft op weg naar het nieuwe seizoen. De club zou snel willen schakelen nu het seizoen bijna ten einde is. Arsenal vraagt volgens verschillende media ongeveer dertig miljoen euro voor Balogun, die ook hoog op het lijstje van RB Leipzig staat. De begeerde speler hakte onlangs al een eerste knoop door voor de toekomst. Waar hij ook voor Engeland of Nigeria had kunnen kiezen, koos de in New York geboren spits voor een interlandcarrière bij de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.