AC Milan komend seizoen uitgesloten van Europees voetbal

Reacties

De UEFA heeft AC Milan een zware sanctie opgelegd. De Italiaanse topclub mag in het komende seizoen niet meedoen aan de Europa League. Dat heeft de bond woensdagmiddag laten weten.

AC Milan komend seizoen uitgesloten van Europees voetbal

De voormalige Europese grootmacht heeft de regels van de Financial Fair Play overtreden en speelt mogelijk volgend seizoen in de Serie A ook niet voor een Europees ticket. Het is de zwaarste straf die tot nu toe is gegeven aan een club die de financiele regels heeft overtreden. De club overweegt om de straf aan te vechten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Milan heeft zich afgelopen seizoen gekwalificeerd voor het Europa League-toernooi. Atalanta Bergamo profiteert met een voorronde minder van deze uitsluiting. Fiorentina komt in Atalanta's plaats in de beginfase van het toernooi terecht.

Berlusconi

Een consortium onder leiding van zakenman Li Yonghong nam Milan vorig jaar voor ruim 700 miljoen euro over van Silvio Berlusconi, die sinds 1986 eigenaar was. Met de Chinese investering gaf de club 200 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Voor verkochte spelers haalde Milan niet meer dan enkele tientallen miljoen euro's op.

Per abuis heeft in een eerdere versie van dit bericht gestaan dat AC Milan de komende twee seizoenen is uitgesloten van deelname aan de Europese toernooien. In de zomer van 2019/2020 wordt opnieuw bekeken of de club zich aan de regels heeft gehouden en volgt mogelijk een nieuwe sanctie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.