AC Milan heeft een nieuw wapen en loopt in op falend Napoli

Junior Messias vestigt zijn naam bij AC Milan. De Braziliaan scoorde vorige week bij zijn Champions League-debuut tegen Atlético Madrid, kreeg woensdag voor het eerst een basisplaats in de Serie A en luisterde dat optreden direct op met twee goals tegen Genoa. Omdat Napoli zich verslikte in Sassuolo smaakte de Milan-zege extra zoet.

Genoa
Genoa
0 - 3
AC Milan
AC Milan

Genoa-AC Milan was een bijzonder duel voor Andriy Shevchenko, die als speler bijzonder succesvol was bij Milan en nu de hoofdtrainer van Genoa is. Shevchenko hoopte zijn oude ploeg woensdagavond pijn te kunnen doen, maar dat zat er niet in. Milan kwam in de tiende minuut op voorsprong via een binnengeschoten vrije trap van Zlatan Ibrahimovic. Voor de veertigjarige Zweed betekende het zijn zesde doelpunt van dit seizoen.

Vlak voor rust verdubbelde Messias de marge. De aanvaller stond op de juiste plek toen een geblokt schot van een ploeggenoot de lucht in vloog en kopte fraai raak. Kort in de tweede helft voorkwam Milan-doelman Mike Maignan met een geweldige redding de aansluitingstreffer van Hernani en vervolgens maakte Messias zijn tweede van de avond. Daarmee stelde hij de zege veilig.

Een smet op de overwinning van Milan was het vroege uitvallen van Simon Kjaer. De Deense verdediger liep na een duel met Andrea Cambiaso een knieblessure op en moest al in de vijfde minuut met een brancard van het veld gehaald worden. Onderzoek zal de ernst van de kwetsuur moeten uitwijzen.

Sassuolo
Sassuolo
2 - 2
Napoli
Napoli

Sassuolo won afgelopen weekend verrassend met 1-3 van Milan en hoopte thuis tegen Napoli opnieuw voor een sensatie te kunnen zorgen. Dat leek echter niet te lukken, toen de koploper van de Serie A een 0-2 voorsprong nam. Fabián Ruiz opende na goed drukzetten van Dries Mertens de score en even later verdubbelde Mertens zelf na een combinatie met Piotr Zielinski de marge.

Gianluca Scamacca (ex-PSV en PEC Zwolle) bracht de spanning terug in de wedstrijd, met een heerlijke knal na een prima controle. Met invaller Abdou Harroui ging Sassuolo hierna op zoek naar de gelijkmaker en die vond het vlak voor tijd, toen Gian Marco Ferrari knap raak kopte uit een vrije trap. In blessuretijd leek Gregoire Defrel Sassuolo zelfs nog op 3-2 te zetten, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd, omdat er een overtreding was gemaakt. Zo pakte Napoli in ieder geval nog een puntje.

Net als Milan kwam ook Napoli niet ongeschonden uit de midweekse speelronde. Aanvoerder Lorenzo Insigne en doelpuntenmaker Ruiz moesten zich laten vervangen met spierblessures en het is afwachten of zij er zaterdag tegen Atalanta Bergamo weer bij kunnen zijn. Coach Luciano Spalletti zal dan in ieder geval niet op de bank zitten: hij kreeg woensdag een rode kaart vanwege commentaar op de leiding.

Milan heeft nu nog maar één punt minder dan lijstaanvoerder Napoli. Eerder op de woensdagavond kroop ook nummer drie Internazionale al dichterbij.