Absalem maakt seizoen af in Keuken Kampioen Divisie

Reacties

Amir Absalem maakt het seizoen op huurbasis af bij Almere City FC. De 22-jarige linksback begon het seizoen bij FC Groningen als basisspeler, maar raakte zijn plek kwijt aan Django Warmerdam.

Absalem maakt seizoen af in Keuken Kampioen Divisie
© Pro Shots

Absalem doorliep de jeugdopleidingen van Excelsior en Feyenoord, voor hij in 2016 naar Groningen vertrok. Daar zat hij de afgelopen jaren dicht tegen het eerste elftal aan, maar hij werd nooit vaste basisspeler. Afgelopen voorjaar besloot hij zijn contract in Groningen te verlengen tot medio 2021 en in de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Abasalem een prima indruk.

Hij kreeg dan ook eindelijk een serieuze kans in de hoofdmacht: de eerste vier Eredivisie-duels van dit jaar stond hij in de basis, maar het elftal draaide nog niet goed en al snel verdween hij toch weer naar de bank. Danny Buijs koos voor de ervaren Bart van Hintum en later dus Warmerdam als linksachter. Absalem zit nu in een fase van zijn carrière dat speeltijd cruciaal is en dus wilde hij graag verhuurd worden.

Er waren meerdere opties, maar de keuze is gevallen op Almere City. Die club wilde hem in de zomer ook al graag overnemen en heeft nu beet. Absalem heeft dinsdagmiddag zijn medische keuring doorstaan en maakt het seizoen op huurbasis af bij Almere.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.