Aboukhlal haalt zijn gram bij fluitende AZ-fans: 'Kinderachtig en lachwekkend'

Reacties

Er kwam veel los bij Zakaria Aboukhlal na zijn belangrijke doelpunt in de slotfase van het duel met SC Heerenveen. De 22-jarige aanvaller bezorgde AZ met zijn treffer een plaats in de finale van de play-offs om Europees voetbal en haalde daarna zijn gram bij het thuispubliek.

Aboukhlal haalt zijn gram bij fluitende AZ-fans: 'Kinderachtig en lachwekkend'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Aboukhlal kwam in de 87ste minuut in het veld voor Milos Kerkez en werd door een deel van de AZ-supporters begroet met een fluitconcert. De aanvaller reageerde daarop met een cynisch applaus en een duimpje. Een minuut later maakte Aboukhlal vervolgens de winnende treffer, door prima af te ronden na een splijtende pass van Jordy Clasie. Dat vierde hij door zijn shirt uit te trekken en zijn hand achter zijn oor te houden richting de AZ-fans.

'Toen ik erin kwam, floten ze, volgens mij. Dat is niet de eerste keer, ik vind het een beetje lachwekkend. Ik denk dat ik vaak belangrijk ben geweest voor de club, voor het team en natuurlijk voor de fans. De manier waarop zij handelen, vind ik kinderachtig en lachwekkend. Dus dan krijg je zo'n reactie', legt de matchwinner uit in gesprek met ESPN.

'Waar dat gefluit vandaan komt... Dat moet je denk ik aan alle fans gaan vragen, ik weet het niet. Ik ben best vaak belangrijk geweest, denk ik. Ik vind het gewoon kinderachtig. Er zijn zeker veel dingen niet goed gegaan, maar dat is niet alleen bij mij zo. Dit is natuurlijk emotie. Als je die 2-0 maakt in de laatste minuten, dan komt dit eruit bij mij. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, ik sta er nog steeds achter.'

Jansen
AZ-trainer Pascal Jansen toont in zijn reactie bij ESPN begrip voor Aboukhlal. 'Ik snap zijn reactie volkomen. Daar heb ik onlangs al wat over gezegd. Hij is een speler van ons en zal dat blijven totdat hij een andere keus maakt. Dan vind ik dat we hem allemaal moeten steunen op het moment dat hij het veld opkomt en zijn stinkende best doet om voor AZ een goede prestatie te leveren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Aboukhlal
Meer over Z. Aboukhlal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.