Aboukhlal droomt van Old Trafford na show tegen Helmond Sport

Zakaria Aboukhlal heeft een ongelooflijke avond beleefd. De aanvaller van Jong AZ is de laatste tijd goed in vorm en bewees dat ook tegen Helmond Sport, door liefst vier keer te scoren.

Jong AZ
Jong AZ
4 - 1
Helmond Sport

Helmond was gewaarschuwd voor de negentienjarige Aboukhlal, die afgelopen zomer de overstap maakte van PSV naar AZ. De jongeling scoorde twee weken geleden nog twee keer tegen De Graafschap en maakte daarmee eigenhandig een einde aan de ongeslagen status van De Superboeren (2-1). Aboukhlal sloot hierna weer aan bij het eerste elftal en viel vorige week kort in tegen VVV-Venlo, maar kwam zaterdag niet in actie bij de 0-3 overwinning op PEC Zwolle.

Aboukhlal mocht daarom voor maandagavond weer aan de bak bij Jong AZ en daar zal men bij Helmond Sport enorm van balen. Aboukhlal had het op zijn heupen en scoorde vier keer, met al zijn doelpunten in de tweede helft. Na een uur opende hij op aangeven van Tijjani Reijnders de score en niet veel later verdubbelde Aboukhlal na een heerlijk passje van Mohamed Taabouni (achter het standbeen) de marge.

Zes minuten voor tijd, na de aansluitingstreffer van Helmond Sport, kreeg AZ een penalty en mocht Aboukhlal zijn hattrick compleet maken. Dat deed hij door te scoren met een Panenka. De jeugdinternational omspeelde vervolgens ook nog doelman Stijn van Gassel voor de 1-4 en zo beleefde Aboukhlal een avond om nooit meer te vergeten.

Met zijn vier doelpunten solliciteert Aboukhlal naar speelminuten in de eerstvolgende wedstrijd van het eerste elftal van AZ. Dit duel is aankomende donderdag, in de Europa League tegen Manchester United, op Old Trafford. AZ is al zeker van een plek in de knock-outfase en speelt een paar dagen later de competitietopper tegen Ajax. Aboukhlal, die tot dusver in acht duels meedeed van AZ 1, hoopt dat Arne Slot aan hem denkt.