Aardverschuiving in trainersland: nieuws over Streppel past in trend

Reacties

De trainerscarrousel draait op volle toeren: gedwongen ontslagen even buiten beschouwing gelaten, staat bij slechts zes van de achttien Eredivisie-clubs vast dat ze komend seizoen met dezelfde trainer beginnen als aan deze jaargang. Dinsdag werd bekend dat Jurgen Streppel en SC Heerenveen na deze voetbaljaargang uit elkaar gaan.

Aardverschuiving in trainersland: nieuws over Streppel past in trend

Van de trainers die dit seizoen begonnen zijn alleen John van den Brom (AZ), Fons Groenendijk (ADO Den Haag), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John van 't Schip (PEC Zwolle), Robert Molenaar (Roda JC Kerkrade), Phillip Cocu (PSV) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) in het bezit van een contract tot halverwege 2019. Steijns langere verblijf in Venlo is echter onzeker: de oefenmeester staat in de belangstelling van enkele clubs. Zijn contract loopt dus nog door tot medio 2019, maar de Venlose club liet eerder al weten de trainer na dit seizoen een stap hogerop te gunnen.

Aangaande Van den Brom is AZ nog niet met een officieel persbericht gekomen, maar al in januari zei technisch directeur Max Huiberts dat het de intentie is om langer met elkaar door te gaan.

Van de andere coaches die begin dit seizoen een Eredivisie-selectie onder hun hoede hadden, zijn er drie ontslagen: Marcel Keizer (Ajax), René Hake (FC Twente) en Alex Pastoor (Sparta Rotterdam). Verder zag FC Utrecht Erik ten Hag vertrekken naar Ajax en stapte Erwin van de Looi zelf op bij Willem II, nadat fans zijn vertrek eisten.

Vreven
Eerder werd al van Henk Fraser (Vitesse), Ernest Faber (FC Groningen) en John Stegeman (Heracles Almelo) duidelijk dat ze na dit seizoen hun club verlaten. Stegeman tekende al bij Go Ahead Eagles. Al deze trainers hebben een aflopend contract. Dat geldt ook voor NAC Breda-trainer Stijn Vreven.

De continuïteit onder de huidige Eredivisie-clubs was vorig seizoen een stuk hoger met liefst dertien trainers die een jaar na dato nog op hun post zaten.

De situatie in trainersland


ClubTrainer start dit seizoenSituatie
ADO Den HaagFons GroenendijkContract tot medio 2019
AjaxMarcel KeizerOntslagen
AZJohn van den BromContract tot medio 2019
ExcelsiorMitchell van der GaagVerlengt aflopend contract niet
FeyenoordGiovanni van BronckhorstContract tot medio 2019
FC GroningenErnest FaberVerlengt aflopend contract niet
SC HeerenveenJurgen StreppelVerlengt aflopend contract niet
Heracles AlmeloJohn StegemanVerlengt aflopend contract niet
NAC BredaStijn VrevenContract tot medio 2018
PEC ZwolleJohn van 't SchipContract tot medio 2019
PSVPhillip CocuContract tot medio 2019
Roda JC KerkradeRobert MolenaarContract tot medio 2019
Sparta RotterdamAlex PastoorOntslagen
FC TwenteRené HakeOntslagen
FC UtrechtErik ten HagVertrokken naar Ajax
VitesseHenk FraserVerlengt aflopend contract niet
VVV-VenloMaurice SteijnContract tot medio 2019
Willem IIErwin van de LooiOpgestapt

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.