'Aanvoerders Barcelona weigeren voorstel voor flinke salarisverlaging'

Reacties

De spelers van Barcelona hebben volgens AS en ESPN voorlopig 'nee' gezegd tegen het voorstel van de clubleiding om het salaris in de voetballoze periode drastisch te verlagen.

'Aanvoerders Barcelona weigeren voorstel voor flinke salarisverlaging'
© Pro Shots

Spanje is een van de landen die het hardst geraakt is door de uitbraak van het coronavirus en de spelers moeten voorlopig allemaal thuis blijven. Ondertussen lopen veel kosten van Barcelona, waaronder de salariskosten, gewoon door. Volgens de berichtgeving heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu bij de spelersraad een werktijdverkorting voorgesteld, waarbij het salaris van de spelers in de tijd dat zij niet bij de club mogen komen gehalveerd zou worden.

De reactie van de aanvoerders van Barcelona was negatief, zo schrijft AS. De spelers zouden best bereid zijn om wat salaris in te leveren, maar niet zo'n groot deel. Beweerd wordt de Spaanse spelersvakbond AFE de spelersgroep van Barcelona hierin steunt. Daardoor dreigt er een groot probleem te ontstaan.

Bartomeu zou immers van plan zijn om de werktijdverkorting eenzijdig gewoon door te voeren. De voorzitter mag dit volgens de Spaanse wet doen, zoland de noodtoestand voortduurt. Bartomeu acht de maatregel noodzakelijk om de financiële gevolgen van de coronacrisis zo veel mogelijk te beteugelen. Hij wil een ruzie met de spelers echter voorkomen en blijft daardoor met de spelersraad in gesprek, in de hoop dat de voetballers toch nog zullen instemmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.