Aanvoerder Van Ginkel geniet: 'Hier leef je voor'

Reacties

Met een brede glimlach stond Marco van Ginkel voor de camera na de wedstrijd tegen Galatasaray. Met een 5-1 overwinning op zak moet het wel heel gek lopen wil PSV de volgende voorronde mislopen. Van Ginkel genoot van zijn eerste wedstrijd als daadwerkelijke contractspeler van PSV.

Aanvoerder Van Ginkel geniet: 'Hier leef je voor'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Galatasaray
Galatasaray

De middenvelder werd liefst viermaal gehuurd van Chelsea, deze zomer liep zijn contract in Londen af en sloeg PSV toe door hem transfervrij binnen te halen. Trainer Roger Schmidt koos hem als aanvoerder, met Van Ginkel in het veld zette PSV een prima wedstrijd neer tegen Galatasaray. 'Dit geeft een heel goed gevoel', stelt Van Ginkel dan ook bij RTL 7.

Niet alleen van de wedstrijd, maar ook van het publiek kon Van Ginkel genieten. 'Hier leef je voor, die sfeer. Zo mooi om mee te maken. Dit was een heel mooie beleving.' Na een coronajaar waarin het stadion van PSV nagenoeg het hele seizoen leeg bleef, waren er woensdagavond weer fans welkom. Er zaten circa 23.500 toeschouwers in het Philips Stadion.

PSV speelt volgende week de returnwedstrijd tegen Galatasaray. Er moet een klein wonder plaatsvinden wil de Eredivisionist niet de derde voorronde bereiken. Als bonus weet PSV in dat geval dat het minimaal tot aan de winterstop Europees voetbal speelt in de Europa League. Uiteraard is dat een troostprijs nu de groepsfase van de Champions League een stapje dichterbij is gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.